Almás sütemény recept

Kalória?
Almás sütemény
Almás sütemény
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Bazi nagy" skót lakodalom volt tegnap a családban. Külföldi rokonaim szórakoztatására sütöttem ezt az almás sütit.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás kevert sütemény, kevert almás sütemény, joghurtos-almás süti, poharas almás süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt közepes hőmérsékletre (180 fok) előmelegítjük.
  2. A joghurtot összekeverjük a barna cukorral és a tojásokkal.
  3. Hozzáadjuk az étolajat, a fahéjat és a sütőporral elvegyített lisztet.
  4. Kivajazott, kilisztezett magasabb falú (kb. 20*25-ös) tepsibe öntjük és bőségesen megszórjuk a meghámozott és vékony cikkekre vágott almával.
  5. Sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 118 562
elküldve: 40
receptkönyben: 1 261
elkészítve: 48/72
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (38)

Cila Mila
Cila Mila cs, 2014-10-23 18:29

Tök fincsi! Olyan a tésztájának az íze, mint a mézeskalácsnak! Azt az ízt képzeljétek el sült almával. Szerintem mindjárt el is fogy az egész tepsi! :-) :-) :-)

Szilva75
Szilva75 sze, 2014-09-17 08:42

Kedves Kata!
Köszönöm a választ. Az a furcsa, hogy a többi hozzávaló mennyisége ugyan grammban és nem pohárban, de jól volt megadva, csak pont a liszté nem. Azért sajnálom különösen, mert dupla adagban készítettem barnacukorral, és végül a kukában landolt.
üdv Szilvi

Szilva75
Szilva75 k, 2014-09-16 12:24

Kedves Kiki!
Kérlek segíts! Elég rutinos sütögető vagyok (kb. 25 éve sütök), nem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen egyszerű sütivel gyűlik majd meg egyszer a bajom. Mindent a recept szerint csináltam, bár a 2 dl joghurt és 1,5 dl olaj keverékéhez kevésnek találtam a 120 g lisztet, elég folyós is volt a massza, de nem változtattam az arányokon. A 40 dkg alma pucolt vagy még pucolatlan állapotban értendő? A végeredmény hosszabb sütési idő után is egy nagyon ragacsos (ízre finom, de ebben a formában nem nagyon fogyasztható) tészta, az alma nekem nem süllyedt le. Szeretném még egyszer kipróbálni. Amikor a nosalty megújult nem változott valami a recept összetételében véletlenül a leírásnál? Nem tudom már mire gondoljak, így még sosem jártam.
Várom válaszod! Szilvi

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata k, 2014-09-16 16:44

Kedves Szilva75!

Elnézésedet kérjük, valóban megváltoztak bizonyos hozzávalók, mivel korábban a joghurtos pohárral adták meg a mennyiségeket. Ezeket az eredeti mennyiségeket most feltüntettem újra a hozzávalók mellett!
Még egyszer sajnáljuk a hibát!
Üdv:
Kata
NoSalty.hu

benbre
benbre cs, 2014-02-27 14:57

Szia Kiki és Többiek!
Már többször készítettem, és mindig nagyon finom lett. Viszont legutóbb, amikor sütöttem, borzasztó nedves lett (vagy maradt, nem is tudom) a tésztája. Ízre finom volt, de zavart, hogy nem olyan száraz és jó porhanyós. Szerinted mitől lehet? Talán túl nedves volt az alma? Ha igen, ezt elkerülendő, beleforgassam lisztbe legközelebb?
Köszi!

Cicmatag
Cicmatag p, 2014-02-14 18:34

Tegnap este elkeszitettem, pikk-pakk kesz lett. A ferjem 11-kor ert haza munkabol, mondtam neki hogy kostolja meg. Mire reggel felkeltem, kb. a negyede volt meg a sutinek, a tobbit egyedul bepuszilta. Maskor is elkeszitem, koszi hogy megosztottad velunk ezt a receptet :-)

szbokore
szbokore k, 2012-02-28 09:53

Kedves Kiki!

Körülbelül 2 hónapja- mióta először csináltam meg a sütit- szinte minden hétvégén elkészítem :-)
Néha 1,5-szeres adagot csinálok, de az is pillanatok alatt elfogy! Nagyon finom!

Üdv,
Eszter

xszeles
xszeles v, 2012-02-12 17:35

Kedves Kiki!Megsütöttem én is az almás sütidet, a tetejére "extraként"került egy kis szeletelt mandula is és egy pici fahéj, a tésztába pedig egy kis rumaromát és citromhéjat csempésztem.MENNYEI lett :-)!Köszönöm Neked ezt a finom receptet:-))!Csak így tovább:-)!Üdv.:Bea

kywike
kywike h, 2012-01-16 11:58

Megcsináltam tegnap, nagyon finom lett, csak szerintem egy 20x25 cm-es tepsihez dupla adag kell, mert nem lett túl magas, de amúgy elfogyott.. .)) Én nem szeretem annyira az almás sütiket, de ez nagyon tutti! :)

Csibaba13
Csibaba13 v, 2011-10-23 15:18

Kedves Kiki!
Ez valóban nagyon finom süti,tegnap készítettem el és vittem szülinapi buliba...Nagy sikere volt!!!:))))
Köszönöm szépen!!!
:))
Üdv: Csibaba13

o.r.s.i.k.a
o.r.s.i.k.a v, 2011-05-01 16:43

szia, csak annyit kérdeznék, hogy a barna cukor helyettesíthető sima fehér cukorral?

padrienne
padrienne v, 2010-09-19 17:54

ma találtam rá a receptre gyorsan kellett valamit sütni mert, meleg volt a sütő, a joghurt lejárt az alma meg fonnyadt( és ennivalót nem dobunk ki) én tortaformába sütöttem csatos kerekben. nálunk 4fő ilyen mennyiségű süti kitart 1 hétig. ezt délbe sütöttem és már elfogyott.finom, könnyű, eteti magát. figyelem tényleg 15 perc összedobni.

Kephera
Kephera v, 2010-04-18 08:54

Tegnap megcsináltam a szomszédoknak. Egy isteni finom, szabad tűzön (tárcsán) sült lángos desszertjeként. Volt sikere! Kb. 10 perc alatt összeraktam, pikk-pakk megsütöttem, kicsit hűlt aztán már vittem is a tűz mellé. Volt sikere! Mindenkinek nagyon ízlett! Köszönöm a receptet!

norcsa
norcsa k, 2010-02-23 23:07

Hello!

Rumba áztatott magozott meggyel is nagyon finom.

n

pauliani
pauliani sze, 2010-01-27 11:11

Szia Kiki!

A joghurtos pohár nálad 1,5 dl, 2 dl, vagy 5 dl? Bocsi de számomra ez nem teljesen egyértelmű mert van ilyen is meg olyan is.
Amúgy a recept nagyon jónak tűnik meg is csinálom amint lesz rá időm!

Anikó

gpetya
gpetya k, 2009-10-20 16:16

Az almadarabokat még leöntöttük mézzel és kis fahéjat is tettünk rá úgy került a tészta tetejére. Az alma mennyiségét kissé túlméreteztük, ezért inkább tésztás alma lett, de így is nagyon finom! Legközelebb visszafogjuk magunkat! :-D

Gelencser Marta
Gelencser Marta h, 2009-08-31 08:17

Köszi a választ,közben már másnap megcsináltam.Ei is fogyott.Bár én kefírrel csináltam,nagyobb tepsiben,3 pohár liszttel,2 pohár cukorral.De legközelebb inkább a tésztába teszem a fahéjat,mert mire beleforgattam az almákat,meg teleraktam a sütit,majdnem meguntam az életem.

Gelencser Marta
Gelencser Marta cs, 2009-08-27 16:27

Kedves Kiki!
Az almákat bele kell nyomkodni a sütibe?Szerinted milyen lehet akkor,ha az almákat fahéjas cukorba forgatom és úgy teszem a sütire?Akkor elhagyható a tésztából a fahéj?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina v, 2009-08-30 10:41

Kedves Marta! Teljesen jó, ha beleforgatod az almákat, a lényeg, hogy benne legyen valamilyen formában a fahéj! Egy kicsit bele lehet nyomkodni az almákat, bár magától is belesüllyed egy kicsit!
üdv kiki

956