Almás hagymakrémleves recept

Almás hagymakrémleves
Almás hagymakrémleves
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz beálltával kezdem bepótolni a nyári levesfogyasztás terén tanúsított mulasztásomat. Nagy kedvenceim a krémlevesek. A húslevesalapúak könnyen elkészíthetőek, ha teszünk félre a vasárnapi húslevesből. (Leveskockából is készíthető a húslevesalap, de korántsem lesz olyan finom, mint a házi húslevessel készített. Én a házit javaslom :) Az almás hagymakrémleves is egy húsleves alapú krémleves.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hagymás almakrémleves, hagymaleves almával, hagymás almaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított almákat vékony szeletekre vágjuk ,vajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, az olívaolajat és a felkockázott vöröshagymát. Tovább pároljuk a keveréket, de nem kell karamellizálni.
  2. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kakukkfüvet és az oregánót. Kb. 5-7 percig pároljuk, ezután hozzákeverjük a keményítőt.
  3. A felmelegített leves felét hozzáöntjük és fedő alatt addig főzzük, míg a hagyma teljesen megpuhul. Ekkor kivesszük a fűszerágakat, hozzáadjuk a tejfölt és összeturmixoljuk a levest.
  4. Ezt követően felöntjük a maradék húslevessel és összemelegítjük, de nem forraljuk.
  5. Vajban pirított zsemlekockákkal, kiflikarikákkal, pirítós kenyérszeletekkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 938
elküldve: 0
receptkönyben: 130
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (5)

gjm60
gjm60sze, 2014-07-23 14:52

Kedves Tündér!
Én ma próbáltam ki a receptedet, annyi változtatással, hogy nem tettem bele egyáltalán cukrot, az alma elég édes volt, illetve fahéj helyett gyömbért adtam az almához. Nagyon ízlett a családnak!

ides
idesk, 2011-10-11 13:23

Megcsináltam,háááát,érdekes ízvilág....Nem lesz a kedvenc levesünk,de egyszer érdemes kipróbálni!! Köszi a receptet!

Ízes kalandok
Ízes kalandokh, 2011-02-14 19:07

Kedves Tekiroll! Igazán örülök, hogy ízlett a leves! Szerintem is egy jó párosítás!
Tündér

tekiroll
tekirollh, 2011-02-14 14:32

Kedves Tündér! Nekem és kisfiamnak nagyon bejött ez a krémleves variáció, kíváncsian várom, hogy párom mit szól hozzá este, mert ő azért jobban ódzkodik a gyümölcsös variációktól. Mindenesetre csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönjük!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
418