Almakrémleves vaníliás habbal recept

Almakrémleves vaníliás habbal
Almakrémleves vaníliás habbal
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a hétvége az almáé nálunk. Kellemes, aromás, ízletes leves készíthető néhány perc alatt. Nem fogyókúrás, az biztos, de néha lehet egy kicsit bűnözni.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

almaleves, vaníliás almaleves, almakrémleves vaníliás pudinggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, cikkekre szeleteljük és a vízben feltesszük főzni.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, kardamomot, fahéjat, vaníliát és néhány perc alatt megfőzzük. 
  3. Ha megpuhult, botmixerrel pépesítjük.
  4. Hideg tejben a két tojás sárgáját és a fél csomag pudingport csomómentesre keverjük, és a forró leveshez öntjük folyamatos keverés mellett, besűrítjük vele, majd hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és levét.
  5. A tojásfehérjéket kevés cukorral és 1 tk vanília kivonattal kemény habbá verjük, és mindkét oldalukat fél-fél perc alatt kevés forró tejben megfőzzük. Ezzel tálaljuk a levest.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 620
elküldve: 3
receptkönyvben: 340
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1815 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

167