Egészséges, gyors vacsora

Notórius későn hazaérőknek, családoknak, diákoknak, szóval sokunknak állandó gyötrelme, hogy mit együnk vacsorára, ha gyors és egészséges alternatívát szeretnénk.  

A hétköznapokban sajnos ritkán adódik alkalom arra, hogy a konyhaművészet iránti határtalan szerelmünknek hódoljunk. Enni viszont kell, időnk kevés, mégis jó lenne valami egészségeset összedobni még az esti film előtt. Munkából hazafelé ugorjunk be a sarki zöldségeshez friss termésért – az ősz vége, a tél eleje az az időszak, amikor még kaphatunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket. Még jó áron juthatunk céklához, csicsókához, de összedobhatunk egy pestós tésztát, petrezselyemből vagy rukkolából készítve.

Ha kapunk friss bazsalikomot – már majd’ mindegyik szupermarket tart belőle pár cseréppel –, szintén jöhet pestóként, de jó minőségű paradicsomkonzervet használva és egy kis parmezánforgáccsal az olaszok egyik klasszikusát készíthetjük el belőle. Lassan beköszönt a krémlevesek szezonja, ne habozzunk előkapni a botmixert! Ízlés kérdése, ki mit szeret, nyersen vagy megfőzve egyaránt készíthetjük a zöldségeket, hogy aztán tejföllel, joghurttal vagy a vegánok (és a vegán életmóddal barátkozó húsevők) egyik kedvencével, a kókusztejjel besűrítsük! Wokban bármilyen zöldséget összedobhatunk egy kis hússal és kész is a vacsora. Legyünk kreatívak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!