Egy debreceni családi vállalkozás sikere Londonban

Londonban mutatkozik be egy magyar cég GMO- és gluténmentes élelmiszereivel a brit kiskereskedelmi képviselőknek, valamint a szaksajtónak.

A tájékoztatás szerint a debreceni családi vállalkozás célja a Magyarországon gyártott magas minőségű gluténmentes élelmiszerek professzionális módszerekkel történő piacra juttatása. A magyar cég termékei a „földtől a fogyasztó asztaláig” nyomon követhetőek, így folyamatosan magas minőséget garantálnak.

A cég a kiváló minőségű magyar termékcsalád külföldi forgalmazása érdekében saját disztribúciós hálózatot épít ki Angliától Észtországig. Ezzel egy időben a vállalat termékei minden nagyobb kereskedelmi áruházláncban is megjelennek majd, és bővül a hazai forgalmazóhelyek köre is.

A társaság közölte: a költségeket és az ökológiai lábnyomot is alacsonyan tudják tartani a saját GMO-mentes nyersanyagaikkal, mivel a gabona saját tulajdonban lévő magyar ültetvényeiken nő, és a föld megművelésétől a kukorica betakarításáig zajló folyamatokat világszínvonalú technológia segíti, amely 2012-ben innovációs díjat is nyert.

A termékek bemutatóján, a londoni magyar nagykövetségen a résztvevők olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak meg többek között, mint a töltöttkáposzta-sushi, kecskesajtos rántott puliszkagolyó, chilis-lime-os garnélarákkal gazdagított kukoricakrém, desszertként pedig túrógombóc, vargabéles, valamint császármorzsa lesz terítéken.

A cég termékei között megtalálhatóak a 100 százalékos kukorica alapú tészta különböző fajtái, kukoricaliszt, kétféle kukoricadara, illetve extra szűz kukoricaolajok. A termékek köre várhatóan tovább bővül, még ebben az évben tervezik, hogy itthon és a régióban egyaránt piacra lépnek saját, szintén kukorica alapú, gluténmentes kekszcsaláddal is. A cég az ipari fogyasztóknak is kínál kukoricalisztet, kukoricaolajat, extrudált kukoricadarát, kukoricapelyhet, ezen kívül sörfőzdéknek is szállít kukoricadarát, állateledelekbe pedig kukoricacsírát.

Olvastad már?

Gluténmentes amerikai palacsinták

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek