Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadkovászos palacsinta recept

hozzászólások (3)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

Folát B3 A B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.6 g

zsír

Összesen:
4.6 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
90 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
88 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
143 mg
Kálium:
127 mg
Nátrium:
110 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
36 µg

szénhidrát

Összesen:
69.3 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
78.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
34 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
39 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
54.3 g

zsír

Összesen:
18.2 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
360 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2 g
Kalcium:
351 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
97 mg
Foszfor:
570 mg
Kálium:
509 mg
Nátrium:
442 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
149 µg

szénhidrát

Összesen:
277.2 g
Összes cukor:
10 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
315.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
136 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
155 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6 g

zsír

Összesen:
2 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
40 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
39 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
63 mg
Kálium:
56 mg
Nátrium:
48 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
30.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
34.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
17 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemszoke
Nem szőke / Nemszoke Wed, 2014-11-12 08:43

Szia Torma! Gondoltam, hogy Te leszel az első hozzászóló, mivel rendkívül lelkes vagy a csoportban, ami igazán inspiráló. Nagyon sokat segítesz a botladozó csoport társaknak. Igaz, hogy szinte én is az elsők között csatlakoztam a csapathoz, de inkább csendes szemlélő vagyok. Azért egy két kenyeret már tettem fel én is. "Megfertőztetek" alaposan ezzel a vadkovásszal, hatalmas kihívás. Kísérletezem rendesen, készítettem már én is kovásszal nokedlit, hosszú metéltet, valóban nagyon jól lehet dolgozni a tésztával, és szerintem a titok abban rejlik, hogy a bekevert tésztát állni hagyjuk.
Igazán köszönöm a gratulációt, de ez nem csak én érdemem. Jó ötlet ez a sós palacsinta változat. Ki fogom próbálni. :) ;)

dadimami
dadimami Thu, 2019-02-14 00:03

Kedves Nem szőke!
Szintén fertőzöttként a sós palacsintához, (amennyiben szereted a juhtúrós ételeket) szeretném figyelmedbe ajánlani Pierogi ruskie avagy lengyel krumplis-túrós derelyét, itt találod a nosaltyn, Csiperkeszter receptje, érdemes kipróbálnod, nem bánod meg. Az ottani kommentemben írtam le, hogy a juhtúrós tölteléket palacsintába téve szoktam készíteni, ami igen bevált.
Én pedig kipróbálom a kovászos palacsintát, Évi néni kovászos fánkja után. Most utóbbinak van a szezonja, bár mindkettő nagy rákészülést igényel részemről (lélekben), mert nagy a család, a felnőtt gyerekeim (három), csatolt párjaikkal és 3 unoka, ezért nálunk a palacsinta és a fánk készítés úgy kezdődik, hogy végy két kg. lisztet... a palacsintát 4 sütővel sütöm egyszerre, úgy másfél órán keresztül.

Torma
Torma / Torma Mon, 2014-11-10 12:42

Hurrá! új vadkovászos recept!! GRATULA! Nagyon guszta és ismerem, mert én is gyakran sütöm; leginkább a sós variációját. Legutóbb apróra vagdalt snidlinget tettem a tésztába és sajttal, tejföllel, petrezselyemmel, kis chilivel kináltam. További vadkovászos kalandokat! És én is a vadkovászos csoport aktív tagja vagyok :)

382
kovász 10 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
tej 2 dl
ásványvíz 2 dl
1 csipet