Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos zöldbab 2.- télire recept

hozzászólások (3)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Réz
Vas
Mangán

TOP Vitaminok

K E C Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
24.3 g

zsír

Összesen:
109 g
Telített zsírsav:
15 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
49 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
40 g

ásványi anyagok

Összesen:
5 g
Kalcium:
473 mg
Vas:
14 mg
Magnézium:
336 mg
Foszfor:
515 mg
Kálium:
3528 mg
Nátrium:
122 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
98.6 g
Összes cukor:
54 g
Élelmi rost :
32 g

víz

Összesen:
1472.9 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
241 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
480 µg
A vitamin (RAE):
547 µg
E vitamin:
51 mg
K vitamin:
361 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
97.1 g

zsír

Összesen:
436 g
Telített zsírsav:
57 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
196 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
160 g

ásványi anyagok

Összesen:
20 g
Kalcium:
1890 mg
Vas:
57 mg
Magnézium:
1343 mg
Foszfor:
2058 mg
Kálium:
14113 mg
Nátrium:
489 mg
Cink:
14 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
11 mg
Szelén:
32 µg

szénhidrát

Összesen:
394.3 g
Összes cukor:
214 g
Élelmi rost :
128 g

víz

Összesen:
5891.5 g

vitaminok

Összesen:
1.2 g
C vitamin:
963 mg
Tiamin - B1 vitamin:
5 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
6 mg
Niacin - B3 vitamin:
46 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
15 mg
B6 vitamin:
8 mg
Összes folát:
1920 µg
A vitamin (RAE):
2189 µg
E vitamin:
199 mg
K vitamin:
1441 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.3 g

zsír

Összesen:
5.8 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
26 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
18 mg
Foszfor:
27 mg
Kálium:
188 mg
Nátrium:
7 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
5.3 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
78.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
13 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
25 µg
A vitamin (RAE):
30 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
19 µg

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-06-18 13:49

Kedves Meli!
Köszi a választ,akkor nincs más hátra,így fogom készíteni én is,nem kísérletezek,nem akarok semmit a kukába tenni:)
üdv..Zsuzsi

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-06-18 10:22

szia Gerdi!
Nagyon tetszik ez a zöldbab elrakási mód,utálom ha fagyasztva van,tényleg semmi íze nem marad,és nem is lesz ropogós,de így...
Kérdésem: Muszáj úgy dunsztolni?Száraz dunszt nem jó neki?Válaszodat előre is köszönöm,receptkönyvbe mentve a tipp:)
üdv.:Zsuzsi

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sat, 2011-06-18 13:30

Szia, Zsuzsi!
Nem tudom, hogy viselkedne a szárazdunszt után, azt viszont tudom, ahogy én készítem, soha nem romlott meg. Mivel nem próbáltam, nem is merném ajánlani. Talán egy kisebb adaggal kipróbálhatod, igaz, csak később derülne ki az eredmény. De kíváncsi lennék:-)
Amúgy tényleg finom, mikor kinyitom az üveget, mindig megdézsmálom.
Üdv. Meli

1369
zöldbab 5 kg
paradicsomlé 20 dl
napraforgó olaj 5 dl
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 10 db
0 ízlés szerint
szalicil 1 csipet