r
Nosalty Logó

Cukkinifőzelék paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Moncsa
Cukkinifőzelék paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    2202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    15449 micro
Összesen 187 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5723.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    4404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1839.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    3480 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    30897 micro
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    448 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 18 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megtisztítjuk a héjától és a magjától, a húsát kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és besózzuk.
  2. Amíg a tök ázik a sóban, megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk, és megpirítjuk a zsírban.
  3. Hozzáadjuk a tököt, ha friss paradicsomot használunk, akkor azt is most adjuk hozzá, kicsit átforgatjuk a hagymás zsírban, majd lefedve, lassú tűzön néha megkeverve, üvegesre pároljuk a tököt (kb. 30-45 perc).
  4. Amikor a tök már puha, hozzáadjuk a petrezselymet, valamint ha paradicsomlével főzzük, akkor azt is ennél a lépésnél keverjük bele.
  5. További 15 percig főzzük a főzeléket, hogy összeérjenek az ízek.
  6. A tűzről levéve azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7459
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Ajánló

Fasírozottak, sült húsok mellé ugyanúgy illik, mint a hagyományos tökfőzelék, de főételként is megállja a helyét, mint könnyű, de laktató ebéd vagy vacsora. Én még egy kiskanál citromlével is megbolondítom, de ez már igazán ízlés kérdése.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon bő lett idén a töktermés, a mélyhűtő tele gyalult tökkel, még szerencse, hogy a tök újságpapírba csavarva hónapokig eláll... Lényeg a lényeg, a könyökömön jött már ki a hagyományos tökfőzelék, nem mellesleg a gyalulást is mélységesen utálom, sosem úszom meg sérülések nelkül... Ekkor jött a drága férjem ezzel a recepttel, és megmentette a hazát. :) Így elkészítve nekem még jobban is ízlik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!