r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas hajtogatott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Almás-fahéjas hajtogatott kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3099 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2881.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.5 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    482 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 3099 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt1 dl cukroslangyos tejben felfuttatjuk, és a hozzávalókból tésztát dagasztunk; 1 órát kelni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a párolt almát.
  2. Az almákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és kevés (kb. 1 dl) vízzel és 1 ek. cukorral megpároljuk. Ha kész, akkor kihűtjük, és összetörjük (turmixolhatjuk is). Ha nincs időnk ezzel pepecselni, akkor kész almapürét is használhatunk.
  3. A 10 dkg cukrot elkeverjük a fahéjjal, és a vajat felolvasztjuk.
  4. A kenyérsütő formát (14*24 cm-es) kizsírozzuk, lisztezzük.
  5. A tésztát kelés után átdagasztjuk, és letakarva hagyjuk még 10 percig pihenni.
  6. Ezután kinyújtjuk úgy 2 mm vastagra, rákenjük az almapürét, a rászórjuk a fahéjas cukrot és a felolvasztott vaj harmadát rápötyögtetjük.
  7. Ezután kb. egyforma széles csíkokra vágjuk a tésztát (a forma magasságától függően), és olyan hosszúra szabjuk a csíkokat, amekkora széles a formánk. Egymásra pakoljuk a tészta"kockákat", és a tepsiben állítva elhelyezzük.
  8. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Közben a tésztát letakarva 10 percig hagyjuk pihenni.
  9. A sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Kb. félidőnél a maradék vajat óvatosan rákanalazgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 14x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7678
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Ajánló

Egy bögre kakaó vagy tej vagy forró csoki igen jól tud esni hozzá hűvös téli napokon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-fahéjas hajtogatott kalács
Németi Olga 105 recept

Minap Eztettem blogján megjelent egy recept, rögtön megtetszett. Ez a fahéjas hajtogatott kalács, aminek már itt is megjelent a receptje. Szóval imádom a fahéjast, így alakult, hogy az összes addigi terveim mindenféle finom csörögefánkról vagy császármorzsáról dugába dőltek. Persze a receptet átdolgoztam, mert bevált kelt tészta receptem van, és Eztettemmel egyeztetve almát kentem a fahéjas cukorréteg alá. Így egy kicsit szaftosabb kalács lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek