r
Nosalty Logó

Tarkabarka sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Tarkabarka sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 3478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat (vagy margarint) habosra keverjük a 25 dkg porcukorral.
  2. Tovább keverve 4 egész tojást hozzáteszünk. (Minél tovább keverjük, annál könnyebb lesz a tészta.)
  3. Belekeverjük a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héját és 30 dkg sima lisztet (BL-55).
  4. A massza egyik felét egy tálba tesszük, a másik felébe pedig 1 ek kakaóport keverünk.
  5. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszából kanállal, szín szerint váltakozva kis halmokat rakunk.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon sütjük kb. 35-40 percig (vagy tűpróba). A tészta sütés közben összeolvad, teteje szép zománcos lesz.
  7. Ha langyosra hűlt, fánkszúróval félholdakat szúrunk ki belőle, tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x19x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 49564
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Régebbi korszak egyszerű, de nagyon remek süteménye. Hétvégi ebéd után (is) különösen jólesik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!