Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlő szörp recept

hozzászólások (21)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 634 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2535 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 169 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HER
HER Wed, 2012-09-12 15:11

Kedves Panita!
Nagy örömmel olvastam a tartósítószer nélküli szörpöt!
Köszönöm!

Én a magját is beleteszem , centrifugálom, igaz ropog, de, ott a gondolat, hogy milyen drága az olaja, és vígan lemegy a torkomon! Hehe.
Gratulálok, és mindent, amit, forrón üvegbe teszünk, ugyan így járjunk el!

Éljen sokáig a BIO! és a fogyasztója!

Minden jót kívánva minden egészséges recept ajánlónak!

HER

suvkat2
suvkat2 Thu, 2012-09-06 14:59

Nekem egyáltalán nem ülepedett le, így én is a pelenkás módszerhez fordultam. Finom lett.

kovidli
kovyxka / kovidli Sun, 2011-10-09 15:56

Szia!Kipréseltem a szőlőt,és arra lennék kíváncsi hogy az így készült lé alkalmas e a szirupra,vagy feltétlen meg kell várni amíg leülepszik...köszi

jucus60
jucus60 Wed, 2011-10-05 19:33

Köszönöm a receptet, már a második adagot készítem, mert az első télire szánt adag elkopott, a férjem kedvence lett! :)

bellerreni
bellerreni Mon, 2011-09-26 13:21

Szia! Én is elkészítettem most a szörpöt, épp dunsztolódik. Én a kisfiam régi textilpelenkáját főztem ki és abban csavartam ki a szőlő levét. Viszont nekem nagyon sok elfőtt belőle, az normális? Gondolok itt arra, hogy a majdnem 3 liter léből nem sokkal több lett mint másfél liter szörp, pedig betartottam az arányokat. Kíváncsi leszek az ízére. Köszönöm.

kativan
kativan Thu, 2011-09-22 16:09

 Hétvégén kapom a mustot én is, és kipróbálom! Köszi!

kismacska
kismacska Fri, 2011-09-16 09:49

Szia! Engem is az érdekelne, hogy mivel préseled a szőlőt. Köszi

kativan
kativan Mon, 2011-09-12 17:35

A kipréselt szőlőlé alatt a szüretkor készült mustot érted? Vagy direkt a szörphöz préselsz? És hogyan, mert pont azt nem tudom, hogy nyerjem ki a szőlőlét. Köszi!

panita123
panita123 / panita123 Thu, 2011-09-22 14:43

kativan!

Teljesen mindegy, hiszen ugyanaz. Ha valaki tud szüretről szerezni mustot az leegyszerűsíti a dolgot. Szőlőlé készíthető gyümölcscentrifugával és turmixgéppel is. Át kell szűrni, egy éjszakát hideg helyen (hűtőben, pincében) tartani. Így leülepszik és a tetejéről szépen leönthető, merhető a tiszta szőlőlé.

kativan
kativan Mon, 2011-09-12 17:34

A kipréselt szőlőlé alatt a szüretkor készült mustot érted? Vagy direkt a szörphöz préselsz? És hogyan, mert pont azt nem tudom, hogy nyerjem ki a szőlőlét. Köszi!

634
szőlőlé 1 l
cukor 50 dkg