r
Nosalty Logó

Szellemek Halloween-re

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Orsolya
Szellemek Halloween-re
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Afriss, szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, vízgőz felett, arobotgép legkisebb fokozatán kezdjük elfelverni. Szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. ( A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a vágás nyoma megmarad.)
  2. A sütőt melegítsük elő. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral.
  3. A szellemek megalkotásához használhatunk habzsákot. A habzsák végére nem kell díszítőcsövet tenni, elég ha csak a csőtartó műanyagot helyezzük a zsák belsejébe. A habzsák száját hajtsuk félig vissza, és a habot kanalazzuk a belsejébe.
  4. A zsák száját hajtsuk vissza, a habot a kezünkkel óvatosan húzzuk a díszítőcső felé, és a hab fölött csavarjuk meg a zsákot.
  5. A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el.
  6. A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és szárítsuk.
  7. Vízgőz felett olvasszunk meg 1 kocka csokoládét.
  8. A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 83388
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Ajánló

A szellemek elkészítéséhez kétszer láttam neki. (A képen látszik is, van szellem ami több kis gombócból áll -- nos, azok a nem sikerültek.). Most már tudom, (sejtem), hogyan lehet igazán jó, formázható habcsókot csinálni: a lehető legkisebb fokozatot kell használni a robotgépen! Én a második alkalommal vízgőz felett készítettem a habcsókot - lehetséges, hogy ez is közrejátszott a sikerben. A szellemeket tegyük selyempapírral bélelt papírdobozba, így sokáig elállnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szellemek Halloween-re
K.Orsolya 17 recept

Barátaink, akik egy bölcsödének-óvodának megfelelő intézményt vezetnek, immáron többedik alkalommal kihasználják a gyermeintézményt, s baráti összejövetelt szerveznek benne. Legutóbb az itt (Svédországban) szokásos augusztusi kräftfest-en voltunk (rák-evés). Ezúttal pedig az ide is amerikából begyűrűző és terjedőben lévő halloween-re kaptunk meghívást. Én a süteménykészítést választottam a felajánlott egyéb segítési (takarítás, díszítés) lehetőség közül. Az interneten kezdtem kutatómunkába, s ennek megfelelően elkészültek az alkalomhoz illő sütik. Ezt a receptet ezen, a kreatív ötleteket adó oldalon találtam, itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!