Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös chia puding recept

hozzászólások (22)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 188 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 376 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 59 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márcsító
márcsító Thu, 2014-10-30 19:33

sziasztok járt már valaki úgy, hogy nem kocsonyásodott be a mag? én nem értem mi történt, most próbáltam ki először, azt hittem ma reggel elfogyasztom a világ legegyszerűbb és legegészségesebb reggelijét, de nem lett puding az éjszakára hűtőbe tett tejből és magokból....(mandulás rizstejet használtam, de nem hiszem, hogy ennek bármi jelentősége lenne) :(

zsuzsuu
zsuzsuu / zsuzsuu Sun, 2015-02-22 23:24

Szia! Én is ugyanígy jártam... Este nagy lelkesen beáztattam a chiát mandulatejbe, izgatottan várta, hogy milyen lesz...aztán nem lett semmilyen... A magok lesüllyedtek a tej aljára, nem kocsonyásodtak. Akkor reggel megkevertem és elkezdtek nőni a magok, mire délután hazaértem már majdnem tökéletes puding lett belőle, csak számomra kicsit hígnak tűnt így raktam még bele egy kk-nyi magot és jól elkevertem...pár óra múlva pont olyan volt, amilyennek lennie kell :) De fogalmam sincs, mi lehetett a baj...elkevertem az elején is a magokat a tejben...talán az, hogy egyből lefedtem az üveged alufóliával? Mert a reggeli csalódás-újrakevergetés után azt nem raktam vissza rá, valamint nem vittem vissze a hütőbe, otthagytam simán a konyhapulton. Talán jobb neki a melegebb? De kb minden recept hűtőben való tárolást ír... Tényleg nem értem.

Green Evi
Green Evi / Green Evi Thu, 2014-10-30 20:45

Szia,
nem, én még szerencsére sosem jártam így. Most kicsit utána olvasva sajnos nem sok infót találtam, bár úgy tűnik másokkal is előfordult már. Két tippet írtak több helyen is, az egyik, hogy a magokat folyamatosan rázni vagy kevergetni kellene, így könnyebben kocsonyásodnak. A másik pedig, hogy egyszerre mindig csak kis adag chiát kell használni. Több (angol nyelvű) megjegyzés szerint akkor nem sikerült, ha több, mint 2-3 evőkanálnyit használtak egyszerre.
Ja, és volt egy harmadik megjegyzés is, miszerint pár márka "kamu" chiát árul. Ez nem tudom mit jelent, vagy melyik márkára vonatkozhat, csak gondoltam szólok :)
Szerintem próbálj meg egy egész kevés chia magot beáztatni legközelebb, próbálkozz több fajta folyadékkal is. Nekem például növényi tejben kocsonyásodik be a leggyorsabban egy holland szupermarketből való chiám, az előző adag alnaturás meg legjobban gyümölcslével működött.
Remélem a következő adag végre sikeres lesz, tényleg isteni reggeli a chia pudding.
Sok sikert!
Évi

márcsító
márcsító Fri, 2014-10-31 01:37

Kedves Évi,
köszönöm a gyors választ és, hogy így utána néztél! :) holnap újra próbálkozom. :)
Marcsi

Green Evi
Green Evi / Green Evi Fri, 2014-10-31 09:45

Nagyon szívesen, remélem most majd sikerrel jársz :)
(Ha pedig nem, akkor használd feltétként a chiát, én imádom levesekre vagy salátára szórni, de mindig figyelnem kell, hogy akkor gyorsan elfogyasszam az ételt, különben bekocsonyásodik az egész. Szóval ha másra nem is, erre legalább jó lesz)

188
sütőtök 30 dkg
chiamag 2 ek
mandulatej 3 dl
méz 1 ek
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
szerecsendió 1 csipet