Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi sajt Torma konyhájából recept

hozzászólások (23)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 283 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1133 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 55 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

h3eniko
h3eniko Fri, 2013-05-24 03:38

Torma, ez nagyon finom lett! En is UHT tejet hasznaltam. Lilahagymat es porehagymat vagdostam bele. Tenyleg szuper lett! A savo sorsa is mar eldolt. Egy reszebol megcsinalom a csirke csorbadat a masik reszebol pedig finom kiflik lesznek hetvegen. :)
Majd megirom milyen lett a csirke csorba!

Koszonom a receptet!
Eniko

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-05-24 11:31

Jaj, de jó, Enikõ!!! Akkor nagyon 'elkaptad' az ötleteimet :))) Minden jót, nagyok kellemes hétvégével, üdv, Torma :)

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2013-04-09 18:17

Kedves Torma, Márta!
Telitalálat ez a recept, nagyon finom házi sajt kerekedett belőle! Köszönöm!!! Hajni :)

Sancho
Sancho Sun, 2012-12-02 12:15

Na, ebből is lehet házitúrót gyártani: szépen elmorzsolod, miután kiszáradt, sóval ízlés szerint összegyúrod. Máris lehet használni gombába tölteléknek!

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-12-03 00:57

Mar nagyon sokszor csinaltam ezt a receptet; néha puhabbra, krémesebbre hagytam. Izesitettem fokhagymával, csilivel, sóval borssal, snidlinggel...FINCSI! Jo lenne házi tej, az lenne az igazi, de itt nem tudom beszerezni. Bucikat töltöttem vele egyszer, az is nagyon jo lett.
Most elkészült az első igazi természetes kovaszom eleszto nélkül, úgyhogy "igazi" kenyérsütéssel kiserletezgetek. Kellemes hetet es köszi az ötletet, Torma :)

henrieta
Henrietas / henrieta Sun, 2012-11-18 11:11

tegnap en is elkeszitettem, csak sajnos az enyem puha lett :-( , de az ize az nagyon jo, kicsit hasonlit az erdelyi sajt izehez. Vajon azert lett puha , mert konyharuhat tettem a szurobe es nem Vileda kendot ? Tej sem volt hazi, mert ahol elek nem kapok hazit, de 100% Cow Milk volt ra irvan.

Torma
Torma / Torma Sun, 2012-11-18 11:36

Köszi a visszajelzést Henrieta! Nem fontos a Vileda kendő, a lényeg, hogy sűrű szövésű legyen az anyag, de azért a savo at tudjon folyni. Valószínű a konyharuha kicsit túl sűrű szövésű volt es igy több savo visszamaradt. Lehet hosszabb ideig is csopogtetni, akkor is keményebb lesz.
En ma megint készítettem es puhabbra csinaltam es jol befuszereztem snidlinggel, fokhagymával, csilipehellyel...fincsi lett :)
A másik dolog, amivel keményebbre lehet készíteni, hogy kicsivel több citromlevet teszünk a tejhez....a savonak nem szabad tejesnek lenni, hanem víz szerunek, atlatszonak...
Remelem ez segített; ha többször csináljuk, akkor tudjuk tokeletesiteni a receptet, ahogy nekünk jo.
Sok sikert, kellemes vasárnapot, Torma :)

henrieta
Henrietas / henrieta Sun, 2012-11-18 15:55

Nagyon szepen koszonom gyors valaszodat :-) Jovo heten ismet csinalnom kell, majd tobb citrom level es mas kendot hasznalok. Ferjem meg soha nem evett ilyen finom hazi sajtot, bar megjegyezte, hogy az allaga nem az igazi , de nagyon finom, ezt mondta : ~Itt az Emiratusokban van kb 150 fajta sajt es egyiknek sincs ilyen finom tej ize, mint amit most ettem ~
Koszonom es szep vasarnapot :-)

Torma
Torma / Torma Sun, 2012-11-18 22:07

Henrieta, most jutott eszembe, hogy van egy pár másik házi sajt recept a NoSalty-n! Azokat is nézd meg! Van, aki ecettel készíti es érleli is. Talán úgy jobban ízlik majd a ferjednek....ki lehet próbálni. Mind jo móka! Most megyek, bedobom a dagasztas nélküli kenyeremet a sutobe, most próbálom ki a receptet először!
Kellemes hetet, T :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2012-10-30 08:22

Kedves Torma!
Miután válaszoltam a hozzászólásodra a tehéntúrómnál,vettem észre hogy te már a citromleves módszert alkalmazod. Az nem jutott eszembe, hogy fűszerezzem, köszi az ötletet, így én is kipróbálom. Üdv. Piroska

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 00:28

Piroska, mar 4 napja szundizik a tejem a konyha pulton es nem akar elaludni ;) ma beleteszek egy kis házi joghurtot, hogy segítsem az alvadast...pedig itt most meleg van....igy nekem kicsit macerás, talán a youghurt felgyorsítja?
A türelmetlen Torma ;)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-11-02 08:25

Kedves Torma, egy látogatóm aki ott él ahol te, ő is panaszkodott, hogy nagyon későre alvadt meg a teje, de aztán arról számolt be, hogy finom lett a túró. Nem tudok másra gondolni csak arra, hogy tartósítószer van a tejben. Ezért is ajánlatos a házi tej, ami nem tartalmaz semmi adalékot. Nálam nyáron két nap alatt elkészül. Azért remélem, hogy végül sikerül. Piroska

Mahi
Mahi Sun, 2012-10-28 10:57

Kedves Torma!

Most tervezem megcsinálni délután ezt a sajtot, kérdésem az lenne, hogy ami majd lecsöpög a tálba (vagy valamibe, amit a szűrő alá teszek), azt fel lehet használni valamire?

Köszönettel:
Mahi

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-10-29 02:05

Kedves Mahi!

A tejsavót lehet használni kenyerek, péksütemények sütéséhez, viz helyett használni. Savanyitott levesekbe is szuper, nézd meg a csirke csorba receptemet!
üdv, Torma :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-10-20 02:00

Kedves Torma! En is megcsinaltam ezt a sajtot. En UHT tejbol, mert itt en nem tudtam honnan vegyek friss tejet. Te milyen tejbol keszited? Perth-ben nem kapok friss csak bolti tejet, az meg tele van tartositoval meg mindennel amirol meg nem is tudunk. Ezert valasztottam a UHT tejet.
Csak most vettem eszre, hogy te is Ausztraliaban elsz, de a masik vegen.
A tobbi recepted is tetszik, el fogom oket sorban kesziteni!
Udv. Veronika

Torma
Torma / Torma Sat, 2012-10-20 06:21

Szia Veronika! Hat én bolti tejbol csináltam, itt nem jutok házi, friss tejhez sajnos...Az itteni turok sem izlenek; sosak, vizesek, ezért fogom ezt a receptet használni túró készítésére is. Kevésbé csepegtetem le, nem preselem...koszonom az erdeklodesedet, jonnek a receptek! Üdv es jo hétvégét, Torma :)

Torma
Torma / Torma Thu, 2012-10-11 21:08

Kedves Anci, örülök, hogy tetszik! Még nem próbáltam, mert felfaltuk ezt az adagot rögtön, de lehet állitólag grillezni is. Van egy indiai étel, amikor ezt a sajtot kis kockákra vágják és beledobják spenótba, ami olyan , mint a mi spenót főzelékünk. Legközelebb kipróbálom, mert jó párositás, imádom a spenótot!
Üdv Neked is, minden jót, Márta :) Torma a vezetéknevem, pont jó ehhez az oldalhoz :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-10-12 20:47

Kedves Márta !
Köszi az ötletet, ki fogom próbálni a spenótos változatot én is, amint lesz sajtom.
Tavasszal meg lesz finom vajspenótom, azzal meg isteni lesz.
Szép estét kívánok, kedves Márta ! Üdv: Anci

Torma
Torma / Torma Thu, 2012-10-11 10:44

Köszi Évikém! Főleg nézegetem a recepteket és gyűjtögetem őket. Ha valami hasznosat fel tudok tenni, azt majd megteszem. Még két receptem jön hamarosan, a harmadik, a zabos bucik cserépben Neked is biztos tetszeni fog!
Különleges és kalória-könnyű recepteket talán majd feldobok...Annyi jó recept van már itt...nagyon élvezem az olvasgatást és kisérletezést. ma naan kenyeret sütöttem teljes kiőrlésű lisztből.
Jó blogozást, hagytam Neked üzenetet! Üdv, Márta :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-10-10 22:25

Kedves Márti!

Gratulálok az első receptedhez. Innentől nincs megállás. További kellemes, sikeres főzést kívánok! Üdv: Évi néni

283
tej 2 l
citromlé 1.5 citromból nyert
1 csipet