r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta csokiszívekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Galló Lívi
Gesztenyetorta csokiszívekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 3818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    240.2 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 3818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojássárgákat a fehérjéktől. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket pedig kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban a sütőport elkeverjük a liszttel.
  3. Ezután a cukros tojássárgákat megszórjuk a fele liszttel, ráöntjük a fele tojáshabot, majd újból liszt, végül tojáshab, és nagy mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt világos barnára sütjük (tűpróba!).

Krémhez

  1. A fagyasztott gesztenyemasszát kiolvasztjuk, villával összetörjük, hozzákeverjük a lágy margarint. Ezután mehet hozzá a hideg cukrászhab.
  2. Gépi habverővel egynemű krémmé dolgozzuk kb. 3 perc alatt.

Díszítéshez

  1. Fél tábla étcsokit megolvasztunk, és sütőpapírra kb. 3 cm-es szíveket formázunk belőle kiskanállal. Nekem 12 szívem lett. Ezeket rövid időre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjenek.
  2. A kihűlt tésztát félbevágjuk. A két rész közé kenjük a gesztenyés krém 2/3-át. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét.
  3. A másik fél tábla csokit 1 ek olajjal megolvasztjuk, és gyors mozdulatokkal csíkokat csorgatunk a torta tetejére tetszés szerint.
  4. Az oldalát az előzőleg felvert cukrászhabbal díszítjük kedvünk szerint. Én habzsákba töltöttem, és így díszítettem. Végül a tetejére is nyomunk kis halmokat, annyit amennyi szívet "gyártottunk". S ezekre a halmokba állítjuk a már megszilárdult csokiszíveket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2627
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 27.

Ajánló

Szülinapra, névnapra, családi ünnepekre, zsúrokra isteni desszert. :)

Receptkategóriák

Gesztenyetorta csokiszívekkel
Galló Lívi 18 recept

Szülinapi zsúrra szerettem volna valami gyorsan elkészíthető finomságot a gyerekeknek. Lányom nem szereti a cukormázzal bevont tortákat, így gondoltam, összedobok egy gesztenyéset. A gesztenyét szinte mindenki szereti. :) Gyorsan elkészül, s biztosan nagy sikert arat, jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek