#

Haas szakács - Lekváros torták

  • receptjei: 10
  • regisztrált: 2014.06.26

Haas szakács - Lekváros torták adatai

Mióta főzök

A Haas 1915 óta kompetens a sütési és főzési segédanyagok, konyhai portermékek előállításában. A hagyományos, klasszikus konyhai segédanyagok mellett termékpalettánkat folyamatosan új és különleges termékekkel gazdagítjuk, melyek segítségével időt és energiát takaríthatunk meg a konyhában, és percek alatt készíthetünk valami finomságot. Haas szakácsoldalon megtalálható lekváros tortáink esetében Haas Quittin zselésítőszerek kapnak főszerepet, íme történetük: A zselésítőszerek gyártása és forgalmazása már régóta hagyomány az Ed.Haas Hungaria Kft életében. Zselésítőszereink legfőbb összetevője a pektin, mely egy természetes zselésítő anyag. A pektin zselésítő képessége a gyümölcssavak és a cukor hatására gyorsan működésbe lép, lehűléskor stabil zselét képez. A Haas cukortakarékos zselésítőszerekkel a lekvárhoz kevesebb cukrot kell használnunk, jelentősen lerövidül a főzési idő, gyümölcs eredeti íze jobban érvényesül, értékes vitaminjai nem károsodnak a főzés következtében, így tehát a befőzés időigényes, bonyolult folyamata megszűnik. A zselésítőszerek gyártását először osztrák anyacégünk kezdte meg 2000-ben. A magyarországi gyártás 2002-ben kezdődött a Haas Quittin 1:1 és Haas Quittin 2:1 termékekkel. A termék óriási sikernek örvendett a piacon, így az évek során több testvértermékkel bővült a termékkör. A Quittin elnevezés a német Quitte, azaz birsalma szóból ered. Ennek a gyümölcsnek rendkívül magas a pektintartalma.

A hely, ahol főzök

Mesterszakácsunk: Hunyaddobrai Csaba 15 éve dolgozom együtt az Ed.Haas Hungaria Kft.-vel. Közös munkák során számos olyan receptötlet született, melyeknek főbb alapanyagait a Haas termékek alkotják. A Haas receptfüzetekbe, illetve a Haas Natural pudingporok hátoldalára került receptek is az én tollamból születtek. Szakmai zsűriként is részt vehettem Haas és Nosalty közös receptversenyein. Örömmel tapasztaltam, hogy az eddigi két receptversenyen számos érdeklődő vetette bele magát a sütésbe és készítette el saját finomságát és nevezett vele a versenyen, így igazán élményteli volt kiválasztani a számomra legérdekesebb desszertet. Tanáraimtól és mestereimtől már korán megtanultam, hogy jókat főzni csak kiváló minőségű alapanyagokból lehet. E szemlélet végigkísérte eddigi pályafutásomat, és emiatt előszeretettel használom a Haas termékeit munkám során. (x)

Ars poetica a konyhában

Finomságok odafigyeléssel

További cikkek