Zsenge borsófőzelék recept

Zsenge borsófőzelék
Zsenge borsófőzelék
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos dolog, mikor az ember munkája eredményét élvezheti. Kimegyek a kis kertembe, és a frissen szedett zsenge borsóból főzök ízletes főzeléket.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Feltét nélkül vagy szinte bármilyen feltéttel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsófőzelék, főzelék zöldborsóból, fokhagymás borsófőzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a kifejtett borsót, sót, őrölt borsot, az apróra vágott fokhagymát, petrezselyem zöldet, összekeverjük. 
  2. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Megszórjuk liszttel, megkeverjük, felöntjük tejjel, hogy ellepje, összefőzzük.

  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 530
össznézettség: 214 630
elküldve: 18
receptkönyvben: 648
elkészítve: 96/109
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept
hirdetés

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veronron
veronron cs, 2017-07-20 22:25

Nagyon kezdő szakácsként én is elkészítettem, finom lett és nem volt nehéz. :) Sajnos kicsit sűrű lett, de ez nem a recept hibája :D

totjozsi
totjozsi szo, 2015-11-07 00:38

azért én biztos nem tennék disznózsírt ebbe a könnyű, zsenge, édeskés ízvilágba, sokkal inkább világos vajas rantással keszítem

P.Móni
P.Móni v, 2015-11-01 08:48

Úgy érzem egész jól főzök ,de a főzelékekkel valahogy mindig... " magic" érzésem volt. Vagy sikerül vagy nem. A recepteddel végre megtanultam BIZTOSAN finom főzeléket csinálni :) köszönöm :))

Dana93
Dana93 sze, 2014-11-05 15:44

kollégistaként ez a recept gyorsan az egyik kedvencemmé vált :D otthonról hozott fasírttal vagy sült virslivel tökéletes :D nyami

blubell
blubell k, 2013-11-26 13:50

Én pálma és kókuszzsírt használok minden főzéshez, egézséges és finom. Köszönöm a receptet. Ma is ez lesz a vacsi. :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef p, 2013-06-14 05:59

Kedves Filamér
Köszönöm az elismerésed és, hogy tetszik a receptem.
Szívemből szólottál, úgy látom te is úgy vélekedsz, hogy a zsenge primőrök izét nem kell mindenféle fűszerekkel pikánssá tenni. A növényi zsiradékokkal szemben én a zsírra és a vajra szavazok, de természetesen az olívaolaj helyett nem használok libazsírt.
További szép hetet kívánok.
Üdv. Marcsi

Filamér
Filamér v, 2013-01-13 23:29

Én is így készítem, ezért nagyon örülök, hogy más is vállalja, hogy nem kell bonyolítani és vajjal, margarinnal, pláne olívaolajjal bolondítani, zsírral adja ki igazán az ízét :-) Falusi nagyanyáink, dédanyáink receptje, kevés fűszer, letisztult, nemes íz, örülök, hogy közzétetted!

totjozsi
totjozsi szo, 2015-11-07 00:43

ennek az ételnek a világos vajas rantás adja meg az izét, nem "bolondítja". a disznózsír fűszeres etelekbe való, nem az ilyen könnyű, édeskés ízekhez.

384