r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres túróval töltött cukkinitekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Zöldfűszeres túróval töltött cukkinitekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Cukkinis alap

Töltelék

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Cukkinis alap

Töltelék

Összesen 890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Cukkinis alap

Töltelék

Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1292 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2229 micro
Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3031.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5168 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8914 micro
Összesen 890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Cukkinis alap

Töltelék

Elkészítés

Cukkinis alap

  1. A cukkinit lereszeljük és besózzuk. Pihentetjük kb. 15-20 percet. Ezután kézzel kifacsarjuk belőle a sós levet.
  2. Egy méretes tálba tesszük a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Összekeverjük. Közepesen lágy masszát kell kapnunk.
  3. Egy sütőlemezre (40x40 cm) sütőpapírt teszünk és ecsettel bekenjük vékonyan olajjal. Erre borítjuk a masszát, majd kanál segítségével 30x25 cm-es téglalappá egyengetjük. Előmelegített 180 c-os sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük.

Töltelék

  1. A túrót pépesre keverjük a tejföllel. Sózzuk. Hozzáadjuk a nagy csokor apróra vágott snidlinget.
  2. A kész cukkinis alapra egyenletesen rákenjük a túrós krémet, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
  3. Lefóliázva, 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  4. Éles késsel szeleteljük és paradicsommal, paprikával, esetleg uborkával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 1848
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres túróval töltött cukkinitekercs
Lizinka_ 591 recept

Hozzávalók

Cukkinis alap

Töltelék

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek