r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves gombachips-szel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Zöldborsókrémleves gombachips-szel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1062 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3716 micro
Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6658 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    4907 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    2695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14865 micro
Összesen 1062 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombachipsekhez a portobello gombákat vékony szeletekre vágjuk, só-bors-fűszerkeverék-olívaolajból pácot készítünk. A gombaszeleteket tepsiben sütőpapíron egymás mellé helyezzük, és egy ecsettel vékonyan megkenjünk az olajos páccal. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük (kb. 20-25 perc).
  2. A zöldborsót előpároljuk, folyamatosan sózzuk, borsozzuk, egészben hozzáadjuk a vöröshagymát. Felöntjük az alaplé egyharmadával, majd puhára pároljuk.
  3. Kivesszük a hagymát, botmixerrel pépesítjük, és leszűrjük, hogy a héjdaraboktól mentesítsük.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és felöntjük a maradék alaplével. Brokkolicsírával és gombachips-szel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5303
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 08.

Receptkategóriák

Zöldborsókrémleves gombachips-szel
Gombagasztro 357 recept

Rugaszkodjunk el a hagyományos levesbetétektől és -gyöngyöktől! A krémlevesekhez tökéletes feltét a gombachips, amely önmagában is egy egészséges nassolnivaló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek