r
Nosalty Logó

Vörösboros marhalábszár pörkölt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vörösboros marhalábszár pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1925 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 19255 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 1925 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1089.5 g

Zsír

  • Összesen
    1035.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    467 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    328 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21129.7 g
  • Cink
    304 mg
  • Szelén
    1666 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    157 mg
  • Magnézium
    1607 mg
  • Foszfor
    11582 mg
  • Nátrium
    4260 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1275 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    4937.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    133 micro
  • E vitamin:
    369 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    347 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4157 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    753 micro
  • β-karotin
    15398 micro
  • β-crypt
    3110 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    11111 micro
Összesen 19255 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    119 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Helyezzük az előre felvágott hagymát a kiolajozott bográcsba
  2. Az üvegesre pirult hagymára tegyük rá az előzőekben 2-3 cm-esre felvágott marhahús kockákat.
  3. Hagyjuk rotyogni. Fedjük le, hogy a hús alaposan megpuhulhasson. Ha száraz marhahúsból készítjük, és nincs elegendő leve a húsnak, időről-időre öntsünk hozzá egy kevés vizet.
  4. Adjuk hozzá a pirospaprikát, és alaposan keverjük el a forrásban lévő tartalommal. Figyeljünk rá, hogy ne törjük össze az esetleg már megpuhult marhahúst.
  5. Kb. 5 perc elteltével adjuk hozzá az előre felszeletelt paradicsomot és paprikát, és hagyjuk puhára főni.
  6. A felszeletelt fokhagymát, babérlevelet, őrőltborsot egyszerre is beletehetjük a forrásban lévő pörköltbe.
  7. Innentől kezdve, a hús minőségétől függően, kb. 1 órán át főzzük, nem túl nagy lángon. Mielőtt levennénk a tűzről, hozzáöntjük a vörösbort.
  8. további ételfotók...
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 158281
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 23.

Ajánló

tarhonya, barna kenyér

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden tavasszal megrendezzük, a már hagyományosnak tekinthető TAVASZNYITÓ BOGRÁCSOZÁSUNKAT. Tulajdonképpen a célja nem más, mint hogy találkozzunk azokkal a barátainkkal, akikkel év közben kevésszer tehetjük ezt meg. Egy kellemes tavaszi délután keretein belül, jó társaságban, jó hangulatban fogyasztjuk el, a közösen elkészített PÖRIT:-) Az idén több mint 50 barátunk nyalogatta a szája szélét  elégedetten, és hevert el a fűbe, hogy az emésztéstől elcsigázott testükbe kis idő elteltével újra erő költözzön.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek