r
Nosalty Logó

Túrós rúd snidlinggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Túrós rúd snidlinggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4698 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2288.5 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    263.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11442.6 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    5764 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2623 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 4698 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a három kanál langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, 2 tojássárgáját, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
  2. Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Fél órát pihentetjük hűtőben.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, és az apróra vagdosott snidlinget(metélő hagymát) rászórjuk.
  4. Feltekerjük, mint a bejglit. Pár percig pihentetjük. Aztán kinyújtjuk, rudakat vágunk, egész tojással átkenjük, a szezámmaggal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 200 c-fokon megsütjük kb. 25 perc alatt. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2040
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 28.

Ajánló

Lehetőleg nyújtásnál igyekezzünk téglalapot nyújtani, és könnyebb lesz rudakra felvágni. Én derelyevágóval vágtam fel!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom hozta nekem az újságot, amiből elkészítettem. Húsvéti vendégváró is lehet, hisz egykönnyen meg van. A túrótól nagyon könnyű lesz a tésztája, és persze nagyon finom!! :-)))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.