Túrós porlós recept

Kalória?
Túrós porlós
Túrós porlós
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ezt a porlós receptet, nagyon finom, könnyű elkészíteni és olcsó recept. Ha valaki zsírral szeretné elkészíteni, akkor tejföl helyett aludttej kell bele, máskülönben nagyon zsíros lesz, és nehezen kezelhető a tészta. A túró helyett lehet almatöltelék is: megpucoljuk az almát, lereszeljük, cukorral, fahéjjal, vanilin cukorral ízesítjük, majd kicsavarjuk, és így helyezzük az első lapra.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós lepény, mazsolás túrós pite, túrós szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük előbb a túrótölteléket: egy edényben villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mazsolát.
  2. A szobahőmérsékletű margarint jól eldörzsöljük a liszttel, majd a közepébe egy mélyedésbe belerakjuk a tojást, cukrot, sütőport és a tejfölt. Jól eldolgozzuk, összegyúrjuk, és két cipóba osztjuk (ezekből majd két lapot nyújtunk).
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik lapot, és margarinnal kikent tepsibe helyezzük, villával több helyen megszurkáljuk, szórunk rá egy kevés búzadarát (elsimitjuk, úgy, hogy az egész lapot fedje be), majd rákenjük a túrótölteléket.
  4. A második lapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a süteményünket.
  5. Előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 40 perc alatt 170 fokon megsütjük.
  6. Ha egy kicsit meghűlt, szeletelhetjük, tetejét porcukorral meghintve tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 044
elküldve: 3
receptkönyben: 97
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nomika

Mióta szakács: 2012.12.02.
6 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
Egyre többet látjuk a napot, lassan végleg beköszönt a tavasz. Ez a napsütés – bár nagyon jól esik – sajnos még mindig nem elég szervezetünknek a D-vitamin előállításához.(X)
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb, ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!
440