Túrós porlós recept

Túrós porlós
Túrós porlós
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ezt a porlós receptet, nagyon finom, könnyű elkészíteni és olcsó recept. Ha valaki zsírral szeretné elkészíteni, akkor tejföl helyett aludttej kell bele, máskülönben nagyon zsíros lesz, és nehezen kezelhető a tészta. A túró helyett lehet almatöltelék is: megpucoljuk az almát, lereszeljük, cukorral, fahéjjal, vanilin cukorral ízesítjük, majd kicsavarjuk, és így helyezzük az első lapra.

hozzávalók / 12 adag

Tészta:
  • 25 dkg margarin vagy 17 dkg zsír
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 ek tejföl vagy aludttej

Töltelék:

  • 1 nagyobb túró
  • 1-2 tojás (attól függ, hogy mennyire száraz a túró)
  • 4-5 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • mazsola
  • kevés búzadara

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós lepény, mazsolás túrós pite, túrós szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük előbb a túrótölteléket: egy edényben villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mazsolát.
  2. A szobahőmérsékletű margarint jól eldörzsöljük a liszttel, majd a közepébe egy mélyedésbe belerakjuk a tojást, cukrot, sütőport és a tejfölt. Jól eldolgozzuk, összegyúrjuk, és két cipóba osztjuk (ezekből majd két lapot nyújtunk).
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik lapot, és margarinnal kikent tepsibe helyezzük, villával több helyen megszurkáljuk, szórunk rá egy kevés búzadarát (elsimitjuk, úgy, hogy az egész lapot fedje be), majd rákenjük a túrótölteléket.
  4. A második lapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a süteményünket.
  5. Előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 40 perc alatt 170 fokon megsütjük.
  6. Ha egy kicsit meghűlt, szeletelhetjük, tetejét porcukorral meghintve tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 128
elküldve: 3
receptkönyben: 94
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nomika

Mióta szakács: 2012.12.02.
6 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Kicsit fagyi, kicsit jégkrém
Kicsit fagyi, kicsit jégkrém
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
A pizza, vagy legalábbis annak puffasztott, gyorsfagyasztott verziója az egészségtelen étrend egyik szimbólumává vált. Szerintem azonban bőven megérdemel még egy esélyt!