Túrós porlós recept

1 adag
440
kcal
Túrós porlós
Túrós porlós
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ezt a porlós receptet, nagyon finom, könnyű elkészíteni és olcsó recept. Ha valaki zsírral szeretné elkészíteni, akkor tejföl helyett aludttej kell bele, máskülönben nagyon zsíros lesz, és nehezen kezelhető a tészta. A túró helyett lehet almatöltelék is: megpucoljuk az almát, lereszeljük, cukorral, fahéjjal, vanilin cukorral ízesítjük, majd kicsavarjuk, és így helyezzük az első lapra.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós lepény, mazsolás túrós pite, túrós szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük előbb a túrótölteléket: egy edényben villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mazsolát.
  2. A szobahőmérsékletű margarint jól eldörzsöljük a liszttel, majd a közepébe egy mélyedésbe belerakjuk a tojást, cukrot, sütőport és a tejfölt. Jól eldolgozzuk, összegyúrjuk, és két cipóba osztjuk (ezekből majd két lapot nyújtunk).
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik lapot, és margarinnal kikent tepsibe helyezzük, villával több helyen megszurkáljuk, szórunk rá egy kevés búzadarát (elsimitjuk, úgy, hogy az egész lapot fedje be), majd rákenjük a túrótölteléket.
  4. A második lapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a süteményünket.
  5. Előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 40 perc alatt 170 fokon megsütjük.
  6. Ha egy kicsit meghűlt, szeletelhetjük, tetejét porcukorral meghintve tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 842
elküldve: 3
receptkönyben: 95
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nomika

Mióta szakács: 2012.12.02.
6 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

440