r
Nosalty Logó

Túrós csusza 4. - Misi bácsi kedvence

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós csusza 4. - Misi bácsi kedvence
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 14611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3357.8 g
  • Cink
    221 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    102 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 2436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.8 g

Zsír

  • Összesen
    1203.3 g
  • Telített zsírsav
    597 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    316 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    3535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20146.9 g
  • Cink
    1327 mg
  • Szelén
    534 mg
  • Kálcium
    5619 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    814 mg
  • Foszfor
    6112 mg
  • Nátrium
    4620 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    4187.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6362 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    131 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    611 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1533 micro
  • Kolin:
    1320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 14611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük.
  2. A szalonnát kockázzuk, ropogósra sütjük (töpörtyű).
  3. A sonkát nagyobbra kockázzuk.
  4. Egy tűzálló tál aljára borítjuk a tészta felét.
  5. Rászórjuk a sonkát és töpörtyűt (sült szalonna), majd a túrót is.
  6. Rátesszük a tészta másik felét, és meglocsoljuk a kisült szalonna zsírjának felével!
  7. A tejfölt alaposan összekeverjük a tojásokkal, sózzuk (a sonka és a szalonna függvényében!), és az egészet ráöntjük a tészta tetejére.
  8. Aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 26108
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Ajánló

Nem csak "húsvéti" sonkával lehet elkészíteni. Jó bele a sima sonka is, sőt még az "olasz" is ínségesebb napokon! Hidegen is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Misi bácsi húsvét után nem tudott mit kezdeni a megmaradt sonkával, túróscsuszát csinált, amibe beletette a sonkát is, de másnapra is maradt még belőle, amit a sütőben melegített meg, és a tejfölös tésztát ropogós aranybarnára sütötte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!