r
Nosalty Logó

Túrógombóc 8zsuzsa8 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Túrógombóc 8zsuzsa8 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1771 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1750.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 885 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3501.5 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1771 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon világosra pirítjuk a zsemlemorzsát.
  2. A túrót villával jól összetörjük, belekeverjük a tojásokat és a lisztet. A túrótól függ, hogy mennyi lisztet vesz föl. Jól alakítható masszát kell kapnunk.
  3. Vizes kézzel kis gombócokat készítünk a túrós masszából.
  4. Egy fazékban vizet forralunk. Ha forr, sózzuk, és egyszerre 8-10 gombócot dobunk bele. Lassan, gyöngyöző forrással főzzük ki a gombócokat.
  5. Akkor kész, ha feljöttek a víz tetejére, és kissé meghíztak. Szűrőkanállal kivesszük, jól lecsöpögtetjük, óvatosan leöblítjük hideg vízzel.
  6. Közben egy kislábosban felforraljuk a tejfölt, vajat és ízlés szerint az édesítőszert.
  7. Tálaláskor a gombócokra öntjük a vajas, édes tejfölt, megszórjuk zsemlemorzsával.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9266
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Ajánló

Kiadós leves után szoktam tálalni. Pirított zsemlemorzsából nagy adagokat szoktam készíteni. Ami megmarad, jól záródó dobozban a hűtőszekrényben tárolom, jól eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrógombóc 8zsuzsa8 konyhájából
8zsuzsa8 210 recept

A túrógombóc eredetileg búzadarával készül, de annak sokáig kell állnia kifőzés előtt, míg megduzzad. Lisbehttől tanultam a gyorsan elkészíthető túrógombócot. Nagy hasznát veszem, hiszen az unokák szinte az utolsó percben kérik ebéd előtt a túrógombócot. Persze még jobb, ha a tojásfehérjét habbá verjük, és úgy keverjük a túrós masszához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!