Tripla hagymás sült oldalas recept

Tripla hagymás sült oldalas
Tripla hagymás sült oldalas
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept a Nők Lapja Konyha novemberi számában szerepelt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A köret készítésénél az eredeti receptben póréhagymát használnak, vajon futtatják meg és úgy keverik össze a burgonyachipsszel.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

háromhagymás sült oldalas, sült oldalas háromféle hagymával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A feldarabolt oldalasba beleszurkáljuk a félbe vágott fokhagymadarabokat és megszórjuk fűszerkeverékkel.
  2. Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket.
  3. A vöröshagymákat gerezdekre vágjuk, és a húsok mellé fektetjük.
  4. Kevés vízzel felöntjük és alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe tesszük a  tepsit kb. 60-80 percre.
  5. Amíg a hús sül, megpucoljuk a burgonyákat.
  6. Kb. fél cm-es karikákra vágjuk, és bő olajban kisütjük a burgonyákat. Miután papírtörlőn lecsepegett, megsózzuk.
  7. Ha a hús megpuhult, leszedjük az alufóliát, és 200 fokon tovább sütjük kb. 15-20 percig. Közben saját levével többször meglocsoljuk a húsokat.
  8. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
  9. Tálalásnál a burgonya tetejét megszórjuk újhagymával. A sült húst meglocsoljuk saját szaftjával, a sült vöröshagymát ráhalmozzuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 369
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataa

Mióta szakács: 2010.06.17.
25 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kislaczko
kislaczko k, 2011-09-27 17:44

Én is elkészítettem, egy néhány változtatással, isteni finom lett!
Mivel nincs ilyen fűszerkeverékem, kreáltam egy olajos pácot ( leveskocka, só, bors, fokhagyma granulátum), és köretnek főtt krumplit adtam hozzá.

1063