Tejszínes karamella recept

Tejszínes karamella
Tejszínes karamella
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságból való a recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A karamella színe attól is függ, hogy milyen cukrot és mézet használunk hozzá. Ha barna cukrot használunk, akkor nem lesz olyan világos a karamella.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes házi karamella

elkészítés

  1. Egy (vagy kettő) jégkockatartót kiolajozunk. (Így könnyebben ki tudjuk majd szedni a karamellát a formákból.)
  2. A hozzávalókat addig melegítjük, míg szép, sűrű, barna színű karamellmasszát kapunk. Ez körülbelül 20-25 perc.
  3. Mikor készen van a karamell, beleöntjük a kiolajozott jégkockatartóba és teljesen kihűtjük .
  4. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 396
elküldve: 14
receptkönyben: 717
elkészítve: 4/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Meme

Mióta szakács: 2010.07.04.
7 recept

Hozzászólások (23)

Punky93
Punky93k, 2013-04-02 23:55

Én is ki próbáltam,igaz,hogy tejszín helyett sima tejjel meg méz helyett cukrot használtam,kb 35-40 percig főztem,igaz teljesen nem szilárdult meg,de nagyon jó lett,csak ajánlani tudom. :) Imádom,ezúton is,szeretném meg köszönni a feltöltőnek,hogy megosztotta Velünk a receptet! :)

Fygaroo
Fygaroocs, 2012-03-08 16:17

Indukciós főzőlap 5ös fokozatán (a 9ből) egy óra és pár perc alatt lett kész (bár én laktózmentes tejből csináltam, nem tejszínből, hogy a párom is tudjon enni belőle).
Az állaga pár óra hűtő után olyan lett, mint a nutelláé, de nagyon finom. Rendkívül tömény, de nagyon finom : )

Virág76
Virág76szo, 2011-11-19 16:57

Sziasztok! Hát leírom az én tapasztalatomat: Nagyon finom,de sűrűsödni esze ágában sem volt,viszont állandóan le kellett kapkodnom a tűzről,mert ki akart futni...megpróbáltam a jégkockatartóban a hűtőben szilárdabbá tenni,az sem jött össze.Hát kikanalaztuk....De tényleg jó lenne tudni,hogy milyen fajta tejszínből érdemes nekiállni a készítésnek.Nem írná le akinek sikerült?Előre is köszönöm : Virág

Plantago
Plantagoszo, 2011-07-30 08:40

Szia!

A tejszín milyen tejszín? Meme te milyet használsz hozzá?
Előre is köszi!

Bébó
Bébócs, 2011-01-27 13:13

Ma elkészítettem, nem rég tettem bele a formába, remélem jó lesz. :)

bbeju
bbejusze, 2011-01-26 16:22

ma megcsináltam és isteni lett:)
én szórtam rá egy kis pirított mandulát is, így ropogós-ragadós édesség kerekedett ki belőle.
jó a recept, köszi szépen!

kipróbáló
kipróbálócs, 2010-12-23 14:57

én ma próbáltam ki, de nekem ellentétben Julival nagyon kemény lett, olyan, hogy nem lehet harapni. Egyébként az íze fantasztikus és végülis szakasztott olyan, mint egy karamella ízű cukorka, amit boltban lehet kapni! :) Köszönöm a receptet, még biztosan alkalmazni fogom!

erzso83
erzso83v, 2010-12-12 22:05

Ez mennyire tartós, szaloncukor készítésben vagyok, ez jól hangzik annak, de eláll karácsonyig?

Meme
Memeh, 2010-12-13 21:02

Kedves erzso83!
Sajnos nem tudom megmondani meddig áll el, mert nálunk nagyon hamar elfogyott. De egy hétig biztos eláll,(+1-2 nap) ha hűtőbe tárolod, annál tovább viszont nem biztos.
üdv Emese

nemethjuli
nemethjulics, 2010-11-18 16:19

Szia! Megcsináltad? Ha igen írd le nekem, hogy hogyan sikerült. Előre is köszi

Meme
Memecs, 2010-11-11 20:10

Kedves baracklekvár:)
Inkább nyúlós, de olyan, hogy tudod harapni, szóval annyira nem ragad bele a fogakba ;)

Meme
Memek, 2010-11-09 14:43

Kedves Juli!
Mivel eredetileg is körülbelül 25 percet (plusz/mínusz 5 perc) ír a recept és már nem egyszer elkészítettem és mindig jó lett ennyi idő alatt, nem fogom javítani a főzési idejét, mert ennyi idő alatt van készen. Tényleg sajnálom, hogy másfél óra után is folyékony volt, nem tudom mitől lehet, velem még nem fordult elő.

nemethjuli
nemethjulik, 2010-11-09 11:31

Kedves Meme!
Miután a recepted 20-25 perc főzést ír...én így is 1,5 főztem...már tettem bele zselatint és még 20-25 dkg cukrot...
Mennyit is kéne főzni?
Azt írod a receptedben, hogy 25 perc. Te ennyi idő alatt megcsináltad?
Máshol is megnéztem ezek után a karamella receptjét és mindenhol olyan 3 óra főzést javasol.
Ez a 25 perc...szerintem javítsd...mert másnak is ekkora csalódás lesz.
Üdv.

nemethjuli
nemethjuliszo, 2010-11-06 21:26

Meglátni...megszeretni...kipróbálni.
Mindent a recept szerint készítettem. De nekem nem állt össze még másfél óra múlva sem. Csak futott ki az edényből...és még mindig folyik...nagyon!! Az íze nagyon fini.
De sebaj! Holnap kreálok valami sütit és bele ill. rárakom.
Ha valaki már esetleg kipróbálta légyszi írjon, hogy neki hogy sikerült.
Köszi

Meme
Memev, 2010-11-07 15:03

Kedves Juli!
Sajnálom, hogy nem sikerült, talán az lehetett a gond, hogy nem főzted elég sokáig. Más ötletem nincsen, mert eddig még nem volt vele gondom. Elvileg úgy kellene lennie, hogy mikor beleöntöd a formába, már rögtön kezd szilárdulni, szóval lehet, hogy még nem volt elég sűrűre főzve. Remélem, ha legközelebb elkészíted már sikerülni fog.
üdv, meme

dida
didap, 2010-11-05 00:25

IIIIMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁDOOOOOOOOOOOOOOMM!! Vagyis fogom, ha megkóstoltam, de tutifix, hogy finom, mert ami karamella, az csak finom lehet!!! :D:D

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
557