Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes baconös csirkés penne

Tejszínes baconös csirkés penne
Tejszínes baconös csirkés penne
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs időm sokáig a konyhában pepecselni, de laktató és nagyon finom tésztaétel kell - ez a Jolly Joker. Gyakran készítem, nálunk abszolút kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, és elkezdjük pirítani benne a rusztikusra vágott hagymát és a kockázott bacont.
  2. Közben feltesszük a tészta vizét forrni egy csipet sóval.
  3. Mikor már üveges a hagyma és a bacon, beletesszük a kis kockára vágott csirkemellet.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, tetszés és ízlés szerinti mennyiségben, majd közepes lángon összepirítjuk. Néha keverünk rajta egyet. Közben beletesszük a pennét a lobogó vízbe, és kb. 10 percig főzzük, al denténél picit tovább - fontos, hogy a tészta ne legyen szétfőzve.
  5. A készre pirított csirkéhez hozzáadjuk a tejszínt, és kis lángon hagyjuk pötyögni. Közben leszűrjük a tésztát, és egyenesen a serpenyőbe borítjuk, a csirkés "raguhoz". Összeforgatjuk. Tálaláskor reszelt sajttal szórjuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 156
össznézettség: 32 528
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbytka

Mióta szakács: 2017.06.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés penne, tejszínes tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1115
penne 350 g
csirkemell filé 600 g
bacon 300 g
főzőtejszín 350 ml
csirke fűszersó 3 teáskanál
rozmaring 1 teáskanál
kakukkfű 2 kk
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 közepes db
edami sajt 100 g
0 ízlés szerint