Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös babfőzelék virslivel

Tejfölös babfőzelék virslivel
Tejfölös babfőzelék virslivel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi retro ételek mindig slágerek maradnak. A babfőzelék is egy ilyen, mely anyukám receptje. Főzelékmániás vagyok, és mivel ez az étel nagyon egyszerű, és gyorsan elkészül, marad idő mellette egy másik étel elkészítésére. Gondolok itt azokra, akik a főzelék után még éhesek maradnak, és a finnyásokra, akik nem szeretik.:-)

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A habaráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban a vöröshagymát julienne-re (finomra) vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, amelyet óvatosan megpirítunk a hagymával. Ehhez jön a bab, melyet feltesszük víz hozzáadásával főni. Ízesítjük sóval, borssal. Ha konzervből készítjük a főzeléket, akkor a babot szinte alig kell főzni, hisz már puha. A szárazbab esetén addig főzzük, míg meg nem puhul.
  2. A kis pohár tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel. Kis levet kanalazunk a főzelékünkből (hőkiegyenlítés), majd behabarjuk vele a főzeléket.
  3. Időközben a bécsi virslit felkarikázzuk, majd azonnal a behabart babfőzelékhez adjuk. A virsli nagyon hamar megfő, így míg a habarással együtt a bab még egyszer felforr, addig a virslink is kész.
  4. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 114
össznézettség: 32 428
elküldve: 4
receptkönyvben: 76
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis babfőzelék, vörösbabfőzelék, babfőzelék tejfölös habarással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

replika
receptteszter / replika Sat, 2013-11-30 14:49

Azt hittem, ezt a főzeléket én találtam fel, de úgy látom, más is szereti. Az is nagy előnye, hogy 5 percen belül elkészíthető, és ha nem teszünk bele lisztet, hidegen nagyon finom hagymás babsalátaként fogyasztható.
Én is variálom, hol így, hol úgy készítem. Van, mikor csak belekarikázom a virslit, de van, hogy előtte a karikákat teflonban lepirítom, és úgy adom a főzelékhez.
Egyszer csak poénból a tejfölhöz kevertem egy tk.-ek. krémsajtot, majd hidegen ettem (addigra az ízek is összeérnek) - nagyon finom volt. Van, hogy vörös-, van, hogy fokhagymát teszek bele, de van, hogy mindkettőt.
Annyit hozzátennék, hogy nem szoktam vizet hozzátenni, sőt, még a levet is leöntöm a babról. 3 doboz babhoz (azaz 3 adaghoz) szoktam egy pohár tejfölt elkeverni, és, ahogy írtam, nem teszek bele lisztet.
Tudom, durva, de szerintem ez a főzelék konzervből az igazi, nem a "valódi babból". De ezt csak csendben mondom, nehogy meghallja valaki :D

egyszeruteremtes
egyszeruteremtes Fri, 2014-09-26 13:34

Ilyen rosszindulatú hozzászólással itt még sosem találkoztam! Néha jobb csendben maradni, mint ok nélkül bántani másokat...

Kipróbáltam a receptet, és ízlett. Kevesebb vizet használtam, igaz - de mindannyian mások vagyunk, engem egyáltalán nem zavar.. :) Köszönöm az ötletet!

kaname
kaname Sun, 2013-11-03 19:32

Ez igen kedves volt... Kóstoltad, hogy tudod, jó-e? Van aki hígabban szereti a főzeléket, nem a kanál meg áll benne fajtát. Én is közéjük tartozom. Addig meg nem kell véleményt alkotni egy ételről kép alapján, míg nem tudod, milyen az íze..

632
vörösbab 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
víz 1.5 l
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
virsli 10 dkg
tejföl 200 ml
finomliszt 1 púpozott ek