r
Nosalty Logó

Mákos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Mákos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 352 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    405.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    1590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8449.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    3252 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    744 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2777 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 6009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
  2. Az egyik lapot margarinnal megkent tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.
  3. A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk. A 6 tojásból piskótatésztát készítünk, liszt helyett 15 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle.
  4. Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép, egynemű lesz a krém és nem csapódik ki belőle semmi.
  6. Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot.
  7. Tetejére csokimáz kerül, amihez a tortabevonót megolvasztjuk gőz felett és teszünk bele olajat. Csomómentesre elkeverjük és a lapra kenjük. A tetejére kevés fehércsokit lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kaphatunk.
  8. tepsi mérete 33x24
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 461
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 65658
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Nagyon finom és egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!