r
Nosalty Logó

Cukkinis csirke villámgyorsan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Cukkinis csirke villámgyorsan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A jénai kikenéséhez

Összesen 422 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A jénai kikenéséhez

Összesen 1685 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A jénai kikenéséhez

Összesen 157 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 422 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5010.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 1685 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A jénai kikenéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk, és megszórjuk fokhagymagranulátummal.
  2. A tojásokat kicsit felverjük.
  3. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  4. A jénait kicsi olajjal kikenjük.
  5. A csirkemell darabokat tojásba forgatjuk, majd a sajtban egyszer megforgatjuk, és szép sorban lefektetjük a jénaiba, megszórjuk szerecsendióval
  6. A maradék tojást kikeverjük a tejszínnel, és a húsra öntjük.
  7. A cukkinit felkarikázzuk, sózzuk, és sorban lerakjuk a tejszínnel leöntött hús tetejére.
  8. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 549
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 264
  • Össznézettség: 124858
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Volt egy bő félórám, hogy csináljak egy gyors ebédet és eszembe jutott ez a jó kis recept. Tényleg nagyon gyorsan el lehet készíteni, ráadásul a zöldség variálható benne. Cukkini helyett megszórhatjuk mirelt zöldborsóval, illik hozzá a karfiol, a brokkoli, de zöldségek nélkül is nagyon-nagyon...-nagyon finom!!!

Hozzávalók

A húshoz

A jénai kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!