Szirupos-darabos eperlekvár recept

Szirupos-darabos eperlekvár
Szirupos-darabos eperlekvár
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Christine Ferber tökéletes szirupos epre, ami nem csak péksüteményekhez passzol, de nagyon jól illik különböző krémekre, piskótákra, tejberizsre. Tudom, hogy iszonyú sok benne a cukor, de az íze annyira intenzív, hogy 1-2 kanállal is elég belőle. Ennyi bűnözés pedig néha napján bele kell hogy férjen...:)

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

eper szirup, szirupos eperlekvár, citromos szirupos eperlekvár
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret alaposan átmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Tegyük kerámia vagy műanyag edénybe (a fém nem tesz neki jót), tegyük hozzá a cukrot és a citromlevet, majd egyszer keverjük át. Letakarva éjszakáztassuk hűtőben.
  3. Másnap tegyük serpenyőbe, és egyszer forraljuk át. Éppen csak addig, amíg bugyogni kezd. Vegyük le a tűzről, óvatosan, hogy a szemek ne törjenek, öntsük vissza a kerámiatálba, várjuk meg, míg kihűl, és ismét tegyük be a hűtőbe éjszakára.
  4. Harmadik nap a szirupot szűrjük le (továbbra is bánjunk óvatosan az eprekkel). Tegyük lábasba, és forraljuk fel. Ha eléri a 105 fokot (hőmérővel ellenőrizzük), tegyük hozzá az epret. A habot vegyük le a tetejéről szűrőkanál segítségével.
  5. Kb. 5 percig főzzük, majd azonnal sterilizált üvegekbe tesszük, lezárjuk, és fejjel lefelé kihűtjük. Mehetnek is a kamrapolcra!
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 22 583
elküldve: 5
receptkönyvben: 250
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
481 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dámci
Dámci p, 2016-06-03 20:02

Nagyon jó kis recept, tavaly csak pár üveggel tudtam már eltenni,de az idén dupla adagot készítek, mert nagyon-nagyon finom! :)

Csereb
Csereb v, 2015-05-31 20:50

Mekkora mennyiség lesz ebből? (üvegszám miatt)
Köszönöm előre is!

Andras_01
Andras_01 sze, 2016-06-15 15:31

Max. három kisebb üveg.
De én nem szenvednék egy dzsemmel három napig.

300