r
Nosalty Logó

Szellem chili-s salsa

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vofi
Szellem chili-s salsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 26 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4094 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 26 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32750 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 215 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6670 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. A fokhagymát áttörjük, és hozzáadjuk a vöröshagymához.
  2. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott chili paprikát (mehetnek bele a magok is). Ezt néhányszor átforgatjuk, de csak kb. 1 percig sütjük, különben a paprikának elmegy az ereje.
  3. Belekeverjük a paradicsom konzerveket, szétfőzzük a hámozott paradicsomokat. Erre célszerű rásegíteni a paradicsomok szétnyomkodásával, mert ezt a fázist sem nyújthatjuk hosszúra.
  4. Ízesítjük a szószunkat a többi hozzávalóval.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5516
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 11.

Receptkategóriák

A szellem chili (ghost chilli, Naga Jolokia) a világ legerősebb chili paprikája. A Scoville-skálán (ami a paprikafajták csípősségét méri) előkelő helyen szerepel a maga 1 000 000-s értékével. Szószt főzni belőle szinte életveszélyes! Na nem a végeredmény miatt, az ugyanis (meglepő módon) kellemesen csíp. Néhány jó tanács magához a főzéshez: az aprításhoz húzzunk gumikesztyűt, és használjunk műanyag vágódeszkát. Használat után azonnal mossuk el a használt eszközöket (így is jó darabig élvezni fogjuk a kapszaicin hatását a deszkával érintkező ételeken). Sütéshez használjunk maszkot, de legalábbis nyissuk ki az ajtókat/ablakokat. Készítsünk elő egy csomag papír zsebkendőt.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!