Szaftos, lusta pulyka recept

Szaftos, lusta pulyka
Szaftos, lusta pulyka
95 perc / előkészület: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lusta pulyka: tulajdonképpen a készítője lenne a lusta, de az én vagyok...így inkább hárítani szoktam. Amikor nagyon időszűkében vagyok, előszeretettel sütöm ezt. Szinte elronthatatlan, és bármilyen zöldséggel nagyszerű (padlizsán, cukkini, gomba, sárgarépa...) Ha jó sok zöldséget pakolunk mellé, akkor szinte külön köret sem kell.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hagymás krumplival, burgonyapürével. Hidegen, friss fehérkenyérrel...tunkolva...

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rozmaringos pulykasült, zöldséges-zöldfűszeres pulykacomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykát megtisztogatjuk, alaposan megmossuk, leszárogatjuk. Bedörzsöljük sóval, megborsozzuk.
  2. Hőálló edénybe rakjuk, a zöldségeket feldaraboljuk és mellészórjuk.
  3. Aláöntjük a bort.
  4. Lefedjük a fedővel és betesszük a sütőbe.
  5. A pulyka méretétől függően 1-1,5 órán át sütjük. Néha fordítsuk meg. Kb. félidőben dobjuk rá a rozmaringot és a kakukkfüvet.
  6. Utolsó tíz percben süssük a bőrös felével felfelé, fedő nélkül.
  7. Forrón és hidegen is kiváló.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 24 892
elküldve: 2
receptkönyvben: 376
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Sun, 2017-10-15 18:34

Üdv! Ma ezt készítettem ebédre,csak én alsó-,felsőcomb és szárny felhasználásával,mert meghívtam a családot egy kis vasárnapi ebédre. Mindenkinek ízlett! Köszi a receptet! :-)

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Tue, 2010-12-21 15:37

Ma elkészítettem a receptedet, és nagyon finom! Igaz, én pulyka alsó combból csináltam (az volt akciós:)), és nem igazán lett szaftos, de az íze kiváló, a zöldségek különösen jó ízt kaptak a bortól. Köszönöm! Bekerült az állandó repertoárba:)

441