Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8. recept

megosztás
0
Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.
Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (111)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon olcsó és egyszerű sütemény. Az almatölteléket és a nyers tésztát is elkészíthetjük előző nap, hűtőben tárolhatjuk.
A kész sütemény 3-4 nap múlva is fogyasztható.

Aki szereti a diót, az almatöltelékbe darált diót (4-5 evőkanálnyit) is keverhet.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Borajánlat: - IVÁNCSICS ZOLTÁN - Zöld veltelini késői szüret 2006 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pite dió nélkül, olcsó almás pite
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
  2. A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
  3. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
  4. Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
  5. Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
  6. A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
  8. A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
  9. Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük.
  10. Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
  11. Előmelegítet sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
  12. A kész almás porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 376
össznézettség: 323 887
elküldve: 199
receptkönyben: 3 494
elkészítve: 297/363
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

Hozzászólások (111)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata58
Kata58 p, 2016-04-15 11:16

szuper lett....most sül a sütőben és olyan illata van...bár én tettem hozzá egy kiskanálnyi karácsonyi mézes izt a kotányitól...

Haszusz
Haszusz h, 2016-02-01 09:30

Egy kis eltéréssel ez a receptem van meg, próbálhatjátok ezt is. Vaj helyett fagyos /hideg/ disznózsírt használok, 50 dkg liszthez 26 dkg zsírt és 16 dkg cukrot. A többi ugyanaz. Valószínű ínségesebb időből való a receptem, bár nálunk generációk óta igényesen főztek a nők. Áruljátok egyszer el, hogy hogyan készítsünk "házi" tejfelt, tojást? Ne gondoljátok, hogy a piacon vásárolt tejfel mindig különb. Lehet azt manipulálni, szokták is. A házi tojás íze, beltartalma ugyanaz mint a bolti. /tudjátok, az angol tudósok kutatásának eredménye/ Fontosabb, hogy megbízható kereskedőtől vásároljatok, ha érti a munkáját megbízható helyről szerzi be az árut. Az almát én is nyersen teszem a tésztára, üdébb, friss gyümölcsösebb az íze.

cilinke-56
cilinke-56 k, 2015-10-13 15:44

Hűűű , de rengeteg dicséret ! Gratulálok ! Az én almásom is így készül , az Édesanyámtól tanultam . Az enyém a töltelék elkészítésében változik , nem szoktam az almát elősütni . Nekem az elősütött almából készült süti olyan , mintha almalekvár lenne benne . Én csak lereszelem , ráadásul olyan nagy lyukú reszelőm van , mint a tökgyalu , kicsit kinyomkodom a levétől , rakok bele zsemle v. kekszmorzsát , kristálycukrot és fahéjat . Mindig tökéletesen megsül a töltelék , nem áztatja el a tésztát . Ha van kedvetek , próbáljátok ki így is !

evamama66
evamama66 szo, 2015-10-10 17:43

Elkészült a csoda almás. Most lett kész egy fél órája, éppen hűl, de már a szélét levágtam
a papának mert nem tud várni, nagyon finom a tésztája.Az alma kicsit sokra sikerült,
de nemárt neki.Telefonálok az unokáimnak itt laknak a közelbe. Köszönöm a receptet.:)

evamama66
evamama66 p, 2015-10-09 19:38

Megpróbálom holnap megsütőm, éppen ma vettem almát, igaz vegyes, de a tésztája
nagyon megnyerően néz ki. Majd leírom, hogyan sikerült
Üdv: Éva mama

torokSzoncsi
torokSzoncsi k, 2015-10-06 18:23

Szia. Ez mennyei. Egyepkent a kedvenc sutim. Sajna sok receptett probalgattam de eggyik sem volt az igazi. Ezentul csakis ezzel a receptel fogok ugyeskedni. Nagyon szepen koszonom!!!

diumiu
Diumiu / diumiu p, 2015-09-25 11:13

Nagyon szépen köszönöm a receptet, csak is ezzel a recepttel vagyok hajlandó dolgozni, ha almás pitéről van szó :) ui: a tésztával nekem is bíbelődnöm kellett, de megéri!!!

Katalin65
Katalin / Katalin65 k, 2015-09-15 09:07

Nagyon szépen köszönöm ezt a remek receptet! Már nagyon sokszor megsütöttem. Túróval, almával, rebarbarával. Isteni! Nekem is kicsit ragacsos volt a tészta elsőre, de csak annyit változtattam, hogy kihagytam a tejfölt! Nélküle remek állagú a tészta! nagyon-nagyon szeretjük, és mikor kutattam itt a neten, pont ilyen lepényre vágytam, ami ebből kisül! :) Úgy hogy még egyszer nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!

Évike.
Egyszeregy / Évike. v, 2015-07-12 18:16

Bolti tojással és olcsóbbik sütőmargarinnal is nagyon fincsi lett, a recept tökéletes, köszönöm!

Barbi73
Barbi73 v, 2015-03-15 18:39

Tényleg finom, köszönöm a receptet, csak mikor én a fenti hozzávalókból összekevertem a tésztát, nagyon lágy massza lett. Hozzá kellett még tennem vagy 25 dkg lisztet, úgy lett nagyjából gyúrható. Más nem járt így? Szerintem nagyon kevés a liszt a 2 tojáshoz, a 2 ek. tejfölhöz és a 25 dkg vajhoz. Az egyik tojással inkább a tetejét kéne megkenni...

NoSalty.hu
NoSalty.hu v, 2015-02-15 04:00

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pe-zo
pe-zo szo, 2015-02-14 20:39

Az biztos , hogy ez a legfinomabb omlós almás süti hamar meg van ! Ugyan így készítem én is csak 50 dkg liszttel, és 20 dkg cukorral ! Ez a tészta nagyon jó túróval is ! Az almát kinyomkodom, és a levét felfőzöm vaníliás pudinggal,majd forrón összekeverem a lereszelt almával !

NoSalty.hu
NoSalty.hu szo, 2015-02-14 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mézédes
mézédes sze, 2014-10-01 15:16

Nagyon-nagyon finom! Tudom már rengetegen leirták előttem, de ezt nekem is le kellett irnom. Mától ez az almáspite receptem. Köszönöm.

besi
besi cs, 2014-09-18 11:42

Ez az almás maga a tökély! Mennyei!!! Nagyon köszönöm!!

santanerita
santanerita szo, 2014-09-06 07:56

Tegnap este megsutottem,elfogyott.Ma ismet ezt sutom
a fiaim keresere.Nagyon szepen koszonom.

gyurmatorta
gyurmatorta h, 2014-04-07 11:29

Megmondom őszintén, hogy nem voltam az almás piték nagy kedvelője, de mióta ezt a süteményt elkészítettem megváltozott a véleményem. Már a kép alapján is tudtam, hogy finom lesz és valóban így is lett! Fenséges, megunhatatlan! Köszönöm a receptet!

moflizsu
moflizsu sze, 2014-01-15 16:37

Szia! Nemrég sült ki, már kóstolgatjuk, nagyon finom, mentve. Gratulálok, köszönjük a receptet :)
Zsuzsa

Edy888
Edy888 v, 2013-11-24 20:11

Isteni omlós almás csoda! Köszönjük a receptet, azt hiszem sűrűn fogom elkészíteni:)

thimmy
Thimmy / thimmy k, 2013-11-19 15:30

Köszönjük szépen ezt a receptet!Ilyen finomat rég ettünk!Nekem kellett még egy kis liszt,mert nagyon ragadt de azután jó lett!Meg az almába tettem vaníliás cukrot.A tészta az meg olyan omlós volt! :) A 6 éves lányom és a 9 hónapos fiam csak úgy tömték befelé!Mindenkinek ízlett!Apa azt mondta,hogy ezt most már mindig meg kell csinálnom!Receptkönyvbe mentve!Még egyszer köszönjük! Szia

sonce85
Sonce / sonce85 h, 2013-11-18 12:36

Kedves Mártika és Feri!
Ez a csúcsok csúcsa!!! Édesanyám és nagymamám készített mindig ilyen isteni almást,és nem gondoltam volna, hogy egyszer nekem is sikerül,de láss csodát nagyon jól sikerült és nagyon-nagyon finom lett.
Köszönöm szépen, hogy megosztottátok velünk!!!!! Ezentúl azt hiszem gyakran lesz almás süti a 7végéken :-)
Szép napot!! Adrienn

Boci74
Boci74 cs, 2013-11-14 16:14

Ez a legjobb almás süti a világon. Sok félét sütöttem már, de ez mindent felülmul. "Sajnos" a család annyira rákapott, hogy már hetente készítem. Annyi módosítással, hogy babapiskóta darát teszek az alma alá. Köszönöm ezt a receptet. További szép napot és még több receptet!

hettih
hettih v, 2013-11-03 16:45

Köszönjük szépen a receptet, nagyon finom lett. Férjem, aki egyébként szakács, csak annyit mondott, hogy mentsem el a receptet. :) Köszönet még egyszer

Maya0424
Maya0424 szo, 2013-10-12 14:08

Nagyon Köszönöm ezt a csodás receptet!!Egyszerű elkészíteni és a világ legfinomabb almás pitéje!!:)Nálunk hamar elfogyott ,pedig gáz tepsivel csináltam!!Még 1x Kösziiii

Szilviaa
Szilviaa szo, 2013-09-07 18:28

A párom mesélte, hogy nagyon szerette a nagymamája almás sütijét, és elmesélés alapján próbálgatom sorra a lehetséges jelölteket.
Ma a tiéteket sütöttem meg, és bár nagyon ízlik a páromnak, de ez nem a nagymamája féle almás süti...viszont amikor én megkóstoltam fölvillant egy kis asztal, egy szőke pici lány, aki épp a mamája almás sütijét falatozgatja, jókedvűen csacsogva. Én voltam az a pici lány, és ez a süti az én nagyikám féle almás süti. Ahogy ettem könny szökött a szemembe.
Köszönöm szépen! Én is eképpen fogom ezentúl a gyerekeimnek készíteni.

Némethné Ági
Némethné Ági v, 2013-04-21 13:04

Sziasztok! Most tettem be a hűtőbe-vacogni-:) Kicsit izgulok,mert ragacsos, de itt olvasom,h nem gon-teszek hozzá lisztet. A töltelék több lett,mint amit a recept ir. Most azon agyalok,h tegyem-e azért mind vagy nem?? Irjátok meg léccccci:):):) Bár, a mai debütálást- a "gondolomra" bizom. Köszi!

thimmy
Thimmy / thimmy k, 2013-11-19 15:32

Szia!Én 2 kiló almát tettem bele,mert azt szeretik,ha sok alma van benne!Nagyon finom lett így is...sőt!! :D

kataitimi
kataitimi h, 2013-04-01 17:16

Én is kipróbáltam.Más tésztával már sokszor sütöttem hasonlót,de meg sem közelítik ezt a tésztát.Könnyű omlós,nem túl édes.ISTENI lett.Mától csak ezt készítem és a túróshoz is ezt a tésztát használom majd.Köszi.Timi

Atkári Éva
Atkári Éva v, 2013-03-24 16:17

Nagyon jó kis recept :) kb. egy hete leltem rá,de már kétszer elkészítettem! Köszönöm :D

Botati
Botati v, 2013-03-17 12:16

köszönöm, sokadszorra készítem, és nagyon szeretjük

orsidee
orsidee h, 2013-02-11 20:57

Ez az első almáspite, amit sütöttem, és nagyon jól sikerült! Köszönöm a receptet, mentettem!

vikomano
vikomano h, 2013-02-11 14:56

Kedves Mártika és Feri!

Tegnap életemben először készítettem almás porlóst, mert a párom anyukája mindig ilyen sütit sütött és már nagyon hiányzott neki az íze. Először azt hittem, hogy macerás lesz, de egyáltalán nem és az eredmény magáért beszél! Most is itt lapul a táskámban két kocka belőle!! :-)

Köszönöm!

Marianne
Marianne sze, 2013-01-16 14:33

Ez volt az első almás pitém és nagyon finom lett. Persze csak azért, mert ez egy szuper jó recept! Csak gratulálni tudok a kitalálójának! :)) Én teszek az almába egy bögrényi darált diót és egy kis lekvárt is. Tényleg nagyon finom! Köszönöm a receptet!

lang111
lang111 v, 2013-01-13 15:50

Bár csak bolti dolgokból, de nagyon finom ez a süti:)Mindenkinek csak ajánlani tudom:)Egyszerű és nagyszerű!Köszönet a receptért.

Blazsanna
Blazsanna h, 2013-01-07 20:50

Már a kép láttán nyeltem nagyokat, aztán meg olvasom itt a sok dícsérő hozzászólást. Szóval ezt a sütit mindenféleképpen el kell készítenem. Csak nagyon bánatos lettem, mikor olvasom a hozzávalók között a jonatán almát! Gyerekkorom óta nem láttam, ettem ilyen almát, pedig a kedvencem. Nekem ez az ALMA, így, csupa nagybetűvel! Sajnos csak mindenféle hibridet látok, amit jonatánként árusítanak pedig egyik sem az. A recept viszont kitűnő, nagyon köszönöm a közzétételt!

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 sze, 2012-11-28 18:18

Fogalmam sincs hányszor készítettem már el ezt az almást, de valami isteni... Imádja mindenki... Tökéletes a tésztája valóban omlós és az alma is olyan benne ahogy nagyim csinálta nekem mindig... De kár, hogy nincsen itthon almám, pedig megint nekiállnék.. Holnap viszont veszek... :)

Manka0806
Manka0806 p, 2012-11-23 15:06

Ma másodjára sütöttem meg! Az előző is más lett egy kicsit, ez sem hasonlít igazán az itteni fényképhez:-( DE IMÁDOM!!!!!!
Köszönöm a receptet :-))))

katamolly
katamolly k, 2012-11-20 10:05

Én is elkészítettem, nagyon-nagyon finom, egyszerű és a leírt mennyiségek is tökéletesek! A tésztával könnyű dolgozni. Holnap csinálom majd másodjára, mert az egész tepsivel felfaltuk, másnapra 2 kis szelet maradt és tényleg másnapra is finom, puhult a tésztája. Én az alma alá nem szórtam semmit, mert valahogy elfelejtettem, de nem is hiányzott, egyáltalán nem ázott el tőle a tészta. Köszönöm ezt a csodás receptet!!!!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi v, 2012-11-18 15:15

Kedves Mártika és Feri!
ma készítettem el először, de biztosan nem utoljára ezt az egyszerű, ám nagyszerű sütit. Én tönkölybúza fehér liszttel és fruktózzal készítettem, hogy kicsit egészségesebb legyen, de nem rontott az ízén, nagyon-nagyon finom lett! Valóban omlós a tészta, igaz kicsit küzdöttem a nyújtással, de lisztezett folpack alatt, szilikonlapon megoldható volt. A sütési idő nekem csak 15 perc volt, lehet, mert nagyobb tepsiben sütöttem és viszonylag vékony lett a tészta? Nem tudom, mindenesetre köszönet a receptért! Mentve receptjeim közé!
Andi

1249