Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8. recept

1 adag
1247
kcal
Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.
Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.
receptkönyvben hozzászólások (89)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon olcsó és egyszerű sütemény. Az almatölteléket és a nyers tésztát is elkészíthetjük előző nap, hűtőben tárolhatjuk.
A kész sütemény 3-4 nap múlva is fogyasztható.

Aki szereti a diót, az almatöltelékbe darált diót (4-5 evőkanálnyit) is keverhet.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Borajánlat: - IVÁNCSICS ZOLTÁN - Zöld veltelini késői szüret 2006 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite dió nélkül, olcsó almás pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
  2. A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
  3. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
  4. Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
  5. Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
  6. A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
  8. A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
  9. Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük.
  10. Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
  11. Előmelegítet sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
  12. A kész almás porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 132 915
elküldve: 149
receptkönyben: 2 424
elkészítve: 109/175
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

Hozzászólások (89)

gyurmatorta
gyurmatortah, 2014-04-07 11:29

Megmondom őszintén, hogy nem voltam az almás piték nagy kedvelője, de mióta ezt a süteményt elkészítettem megváltozott a véleményem. Már a kép alapján is tudtam, hogy finom lesz és valóban így is lett! Fenséges, megunhatatlan! Köszönöm a receptet!

moflizsu
moflizsusze, 2014-01-15 16:37

Szia! Nemrég sült ki, már kóstolgatjuk, nagyon finom, mentve. Gratulálok, köszönjük a receptet :)
Zsuzsa

Edy888
Edy888v, 2013-11-24 20:11

Isteni omlós almás csoda! Köszönjük a receptet, azt hiszem sűrűn fogom elkészíteni:)

thimmy
thimmyk, 2013-11-19 15:30

Köszönjük szépen ezt a receptet!Ilyen finomat rég ettünk!Nekem kellett még egy kis liszt,mert nagyon ragadt de azután jó lett!Meg az almába tettem vaníliás cukrot.A tészta az meg olyan omlós volt! :) A 6 éves lányom és a 9 hónapos fiam csak úgy tömték befelé!Mindenkinek ízlett!Apa azt mondta,hogy ezt most már mindig meg kell csinálnom!Receptkönyvbe mentve!Még egyszer köszönjük! Szia

sonce85
sonce85h, 2013-11-18 12:36

Kedves Mártika és Feri!
Ez a csúcsok csúcsa!!! Édesanyám és nagymamám készített mindig ilyen isteni almást,és nem gondoltam volna, hogy egyszer nekem is sikerül,de láss csodát nagyon jól sikerült és nagyon-nagyon finom lett.
Köszönöm szépen, hogy megosztottátok velünk!!!!! Ezentúl azt hiszem gyakran lesz almás süti a 7végéken :-)
Szép napot!! Adrienn

Boci74
Boci74cs, 2013-11-14 16:14

Ez a legjobb almás süti a világon. Sok félét sütöttem már, de ez mindent felülmul. "Sajnos" a család annyira rákapott, hogy már hetente készítem. Annyi módosítással, hogy babapiskóta darát teszek az alma alá. Köszönöm ezt a receptet. További szép napot és még több receptet!

hettih
hettihv, 2013-11-03 16:45

Köszönjük szépen a receptet, nagyon finom lett. Férjem, aki egyébként szakács, csak annyit mondott, hogy mentsem el a receptet. :) Köszönet még egyszer

Maya0424
Maya0424szo, 2013-10-12 14:08

Nagyon Köszönöm ezt a csodás receptet!!Egyszerű elkészíteni és a világ legfinomabb almás pitéje!!:)Nálunk hamar elfogyott ,pedig gáz tepsivel csináltam!!Még 1x Kösziiii

Szilviaa
Szilviaaszo, 2013-09-07 18:28

A párom mesélte, hogy nagyon szerette a nagymamája almás sütijét, és elmesélés alapján próbálgatom sorra a lehetséges jelölteket.
Ma a tiéteket sütöttem meg, és bár nagyon ízlik a páromnak, de ez nem a nagymamája féle almás süti...viszont amikor én megkóstoltam fölvillant egy kis asztal, egy szőke pici lány, aki épp a mamája almás sütijét falatozgatja, jókedvűen csacsogva. Én voltam az a pici lány, és ez a süti az én nagyikám féle almás süti. Ahogy ettem könny szökött a szemembe.
Köszönöm szépen! Én is eképpen fogom ezentúl a gyerekeimnek készíteni.

Némethné Ági
Némethné Ágiv, 2013-04-21 13:04

Sziasztok! Most tettem be a hűtőbe-vacogni-:) Kicsit izgulok,mert ragacsos, de itt olvasom,h nem gon-teszek hozzá lisztet. A töltelék több lett,mint amit a recept ir. Most azon agyalok,h tegyem-e azért mind vagy nem?? Irjátok meg léccccci:):):) Bár, a mai debütálást- a "gondolomra" bizom. Köszi!

thimmy
thimmyk, 2013-11-19 15:32

Szia!Én 2 kiló almát tettem bele,mert azt szeretik,ha sok alma van benne!Nagyon finom lett így is...sőt!! :D

kataitimi
kataitimih, 2013-04-01 17:16

Én is kipróbáltam.Más tésztával már sokszor sütöttem hasonlót,de meg sem közelítik ezt a tésztát.Könnyű omlós,nem túl édes.ISTENI lett.Mától csak ezt készítem és a túróshoz is ezt a tésztát használom majd.Köszi.Timi

Atkári Éva
Atkári Évav, 2013-03-24 16:17

Nagyon jó kis recept :) kb. egy hete leltem rá,de már kétszer elkészítettem! Köszönöm :D

Botati
Botativ, 2013-03-17 12:16

köszönöm, sokadszorra készítem, és nagyon szeretjük

orsidee
orsideeh, 2013-02-11 20:57

Ez az első almáspite, amit sütöttem, és nagyon jól sikerült! Köszönöm a receptet, mentettem!

vikomano
vikomanoh, 2013-02-11 14:56

Kedves Mártika és Feri!

Tegnap életemben először készítettem almás porlóst, mert a párom anyukája mindig ilyen sütit sütött és már nagyon hiányzott neki az íze. Először azt hittem, hogy macerás lesz, de egyáltalán nem és az eredmény magáért beszél! Most is itt lapul a táskámban két kocka belőle!! :-)

Köszönöm!

Marianne
Mariannesze, 2013-01-16 14:33

Ez volt az első almás pitém és nagyon finom lett. Persze csak azért, mert ez egy szuper jó recept! Csak gratulálni tudok a kitalálójának! :)) Én teszek az almába egy bögrényi darált diót és egy kis lekvárt is. Tényleg nagyon finom! Köszönöm a receptet!

lang111
lang111v, 2013-01-13 15:50

Bár csak bolti dolgokból, de nagyon finom ez a süti:)Mindenkinek csak ajánlani tudom:)Egyszerű és nagyszerű!Köszönet a receptért.

Blazsanna
Blazsannah, 2013-01-07 20:50

Már a kép láttán nyeltem nagyokat, aztán meg olvasom itt a sok dícsérő hozzászólást. Szóval ezt a sütit mindenféleképpen el kell készítenem. Csak nagyon bánatos lettem, mikor olvasom a hozzávalók között a jonatán almát! Gyerekkorom óta nem láttam, ettem ilyen almát, pedig a kedvencem. Nekem ez az ALMA, így, csupa nagybetűvel! Sajnos csak mindenféle hibridet látok, amit jonatánként árusítanak pedig egyik sem az. A recept viszont kitűnő, nagyon köszönöm a közzétételt!

Sanett21
Sanett21sze, 2012-11-28 18:18

Fogalmam sincs hányszor készítettem már el ezt az almást, de valami isteni... Imádja mindenki... Tökéletes a tésztája valóban omlós és az alma is olyan benne ahogy nagyim csinálta nekem mindig... De kár, hogy nincsen itthon almám, pedig megint nekiállnék.. Holnap viszont veszek... :)

Manka0806
Manka0806p, 2012-11-23 15:06

Ma másodjára sütöttem meg! Az előző is más lett egy kicsit, ez sem hasonlít igazán az itteni fényképhez:-( DE IMÁDOM!!!!!!
Köszönöm a receptet :-))))

katamolly
katamollyk, 2012-11-20 10:05

Én is elkészítettem, nagyon-nagyon finom, egyszerű és a leírt mennyiségek is tökéletesek! A tésztával könnyű dolgozni. Holnap csinálom majd másodjára, mert az egész tepsivel felfaltuk, másnapra 2 kis szelet maradt és tényleg másnapra is finom, puhult a tésztája. Én az alma alá nem szórtam semmit, mert valahogy elfelejtettem, de nem is hiányzott, egyáltalán nem ázott el tőle a tészta. Köszönöm ezt a csodás receptet!!!!

NovakAndi
NovakAndiv, 2012-11-18 15:15

Kedves Mártika és Feri!
ma készítettem el először, de biztosan nem utoljára ezt az egyszerű, ám nagyszerű sütit. Én tönkölybúza fehér liszttel és fruktózzal készítettem, hogy kicsit egészségesebb legyen, de nem rontott az ízén, nagyon-nagyon finom lett! Valóban omlós a tészta, igaz kicsit küzdöttem a nyújtással, de lisztezett folpack alatt, szilikonlapon megoldható volt. A sütési idő nekem csak 15 perc volt, lehet, mert nagyobb tepsiben sütöttem és viszonylag vékony lett a tészta? Nem tudom, mindenesetre köszönet a receptért! Mentve receptjeim közé!
Andi

marcsi kukta
marcsi kuktav, 2012-11-18 11:30

Megunhatatlan ez az almás süti, nagyon finom, már többször is elkészítettem! Ajánlom mindenkinek! Üdvözlettel: Marcsi. :)

Andimanó
Andimanóh, 2012-11-12 20:39

Órákon át kerestem igazán jó, házias almás pitét... És rátaláltam ;-) Isteni finom, omlós. Engem is Nagymamám és Anyukám almásaira emlékeztet csak ez jobb :-D Elrontani nem lehet még kezdőknek se mint én. Csak ajánlani tudom mindenkinek!! 1000 köszönet a receptért!!

goroneanita
goroneanitav, 2012-11-11 17:45

Nagyon finom ez az almás pite.:)Nagymamáéra emlékeztet.Köszönöm a receptet.

sbea81
sbea81p, 2012-11-09 21:35

Már nagyon régóta vadászom egy jó almás süti receptre!!!Hát megtaláltam!!!És dióval is nagyon finom!!Köszönjük a receptet!!

szabonehbea
szabonehbeav, 2012-11-04 19:12

kedves Mártika, és Feri!
Hmmm :) Ez valami mennyei, egyszerűen nem bírtam abbahagyni, hogy napok múlva is friss e ,azt nem tudtam letesztelni, mert nem érte meg a másnapot :) köszi a receptet :)

SZAndi76
SZAndi76k, 2012-10-30 11:49

Kedves Mártika és Feri!
Éppen most sül a süti, kíváncsi vagyok az eredményre!:) Miközben készítettem, felmerült bennem pár - kezdőnek tűnő - kérdés. Mekkora a közepes tepsi? Milyen vastagra kell nyújtani a tésztát? Egyébként kellett egy pici liszt a nyújtáshoz, de szerintem nem ragacsos, nagyon jól és könnyen nyújtható a tészta. Ma jön egy kedves, szabolcsi barátunk vendégségbe, remélem ízleni fog neki!:) Köszönöm előre is a válaszokat! SZAndi

Sanett21
Sanett21szo, 2012-10-27 17:26

Ismételten elkészítettem... Egyszerűen megunhatatlan... Ez a tökéletes recept. Imádom :)
Zsanett

taksi
taksih, 2012-10-29 08:41

Kedves Sanett21!

Nagyon régrn nem láttunk!
Mi újság jól vagy?

Üdvözlettel: Ferenc

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2012-10-26 09:01

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.25. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2012-10-25 09:24

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.24. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

uné51
uné51sze, 2012-10-24 20:08

Sziasztok! Nagyon tetszik a recept,köszi ! Egy kérdésem van:a 25 dkg vaj helyett szerintetek lehet margarint használni? köszönöm.........

krisztinka26
krisztinka26v, 2012-10-14 18:00

Kedves Mártika és Feri!
Legfőképp azért regisztráltam,hogy kommentálni tudjam ,csodás receptjüket.Imádok sütni,de nekem az almás süti még sosem sikerült.Apósom aki nagy kritikus,nehéz kedvére tenni,azt mondta,ez a süti ,elkészítése után,hogy ez nagyon finom,olyan mint mamié volt.Köszönöm ezt a nagyszerű receptet:isteni finom,és nagyon könnyű!:)

Dongóné Kis Sarolta
Dongóné Kis Saroltasze, 2012-10-10 10:44

Tegnap este találtam rá erre a receptre, s ma már meg is sütöttem. Reggel 8-ra sült ki az adag- s mivel mind elfogyott -már sül is a második tepsivel! Nagyon köszönöm Nektek, biztosan gyakori fogás lesz nálunk!

barica
baricah, 2012-10-08 15:15

Tegnap megsütöttem, és isteni lett! Régóta kerestem ezt az ízt, nagymamám sütött mindig ilyen finom almás pitét! Most végre megtaláltam!!!

Köszönöm!!!

üdv: barica

yens
yensh, 2012-10-01 09:59

Sziasztok, megsutottem tegnap, csak felèt mertem bevàllalni, finom lett, koszonom! Az màr az èn minimàl konyhàm hibàja,hogy szèp nem :) A tèsztànak valoban ilyen ragacsosnak kell lennie? Udvozlettel

csatari
csatarisze, 2012-10-31 18:46

kevesebb lett a liszt legközelebb tegyél hozzá egy kanálnyit és alá kell lisztezni a deszkát ha nyújtod. Mert ez isteni!!!!!!

simonritus
simonritusp, 2012-09-28 16:50

Tbbszor elkeszitettem mar ezt a sutemenyt es mindig nagy sikert aratott!!!gyors, egyszeru recept, es isteni a tesztaja!!! Koszonom!!

taksi
taksih, 2012-10-01 08:08

Kedves Ritus!

Nagyon örülünk, hogy sikerült elkészítened
receptünket.

További kellemes sütés főzést
kívánunk Wales-ben is.

Üdvözlettel:

Mártika és Feri

Venosan
Venosanv, 2012-09-23 07:25

Sok almás-pite receptet kipróbáltam már. Mind közül ez a legfinomabb. Már többször elkészítettem, de csak most regisztráltam, mert úgy gondoltam, hogy a sokadik sütés után meg köszönöm, hogy feltettétek.
Köszönet, és hála érte, mert mindig nagy sikert aratok vele. Ma is ez koronázza meg a vasárnapi ebédet.
Jó egészséget, és szép vasárnapot kívánok.

jusztis
jusztisszo, 2012-05-19 20:12

Szeretném megsütni ezt a sütit, de az lenne a kérdésem, hogy az almát mennyi étolajon kell megdinsztelni? Nem lesz olajos íze? Előre is köszönöm a választ, további jó sütögetést kívánok mindenkinek!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1249