r
Nosalty Logó

Sütőtökös rizskoch fahéjas tejszínhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sütőtökös rizskoch fahéjas tejszínhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rizskochhoz

A fahéjas tejszínhabhoz

Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rizskochhoz

A fahéjas tejszínhabhoz

Összesen 2850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rizskochhoz

A fahéjas tejszínhabhoz

Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    1817 micro
  • β-crypt
    1461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    844.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    2124 micro
  • β-karotin
    10904 micro
  • β-crypt
    8767 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    407 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A rizskochhoz

A fahéjas tejszínhabhoz

Elkészítés

A rizskochhoz

  1. A rizst főzzük teljesen puhára a tej és a víz keverékében. A főzés elején adjuk hozzá a vaníliát is, hogy alaposan átjárja az íze a rizst. Ha kész, a tejberizst vegyük le a tűzről, és hagyjuk a fedő alatt, konyharuhával letakarva állni 5 percet, hogy jobban megszívja magát.
  2. Közben válasszuk szét a tojásokat, és a sárgájákat keverjük simára a hideg sütőtökpürével, porcukorral és a fűszerekkel. A fehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval.
  3. A kissé kihűlt tejberizst keverjük el a tökös keverékkel, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is. Öntsük kivajazott, morzsázott sütőedénybe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával.

A fahéjas tejszínhabhoz

  1. A tálaláshoz verjük fel a tejszínt a porcukorral és a fahéjjal. Kanalazzunk belőle a langyos rizskochra, így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2551
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 19.

Receptkategóriák

Sütőtökös rizskoch fahéjas tejszínhabbal
Lakos Benedek 268 recept

Néha úgy tűnik, mintha ősszel minden étel sütőtökössé válna: a kávék, a krémlevesek, a tésztaételek, a sütemények és még sorolhatnánk. Tegyük a rizskochot is ennek a tökös társaságnak a részévé, isteni lesz!

Hozzávalók

A rizskochhoz

A fahéjas tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.