Sünis pogácsa recept

Sünis pogácsa
Sünis pogácsa
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten terjedt egy recept a nyuszis pogácsáról. Továbbgondoltam, és így született meg a sünis pogácsa egészségesebb módra!:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégvárónak ötletes, de a gyerekek kedvence is lehet! :)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

süni formájú pogácsák, zabpehelylisztes pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük az instant élesztőt a cukorral, a sóval, a margarinnal, a tejföllel, a tojással és a vízzel. 
  2. A masszánkhoz hozzáadjuk a zabpehelylisztet, majd összegyúrjuk. 
  3. 1 óra hosszat kelesztjük. 
  4. A süni testét úgy alakítjuk ki, hogy a megkelt tésztánkból szedünk, csípünk egy pogácsa méretű darabot, és golyót készítünk belőle.
  5. A golyóból megformáljuk az orrát, mégpedig úgy, hogy egy pici tésztát kihúzunk, kicsippentünk a golyóból. 
  6. A tüskék elkészítéséhez fogunk egy tiszta ollót, és apró vágásokkal, csipkedésekkel bevagdossuk a süni testét. 
  7. Egy fogpiszkáló segítségével szemeket készítünk a süniknek. 
  8.  A süniket tojással megkenjük, és a sütőben szép barnára sütjük. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ritu

Mióta szakács: 2012.04.18.
4 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619