r
Nosalty Logó

Steak borsmártással, vajban párolt zöldbabkörettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Elementsaqua
Steak borsmártással, vajban párolt zöldbabkörettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

Összesen 828 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

Összesen 292 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 828 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    630 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

Elkészítés

Steak

  1. Rostélyost vettem, fejenként három-négy centis szelettel számolva. A csontot leválasztjuk (isteni leves lesz ebből), majd a fagyútól, hártyáktól is megszabadítjuk. Két éjszakát olívaolajban, jól megborsozva várja a sütést. Jó előre kivesszük sütés előtt a hűtőből, hogy a konyha hőmérsékletére melegedjen.
  2. A vastag aljú lábast használunk, amelyet jól felforrósítunk, olajat szinte alig teszünk alá, hisz a pácból marad jócskán. Mikor berakjuk a húst, kicsit visszavesszük a hőt.
  3. Oldalanként, közben nem piszkálva, forgatjuk, és hústűvel, villával sem szurkálva négy-öt percig sütjük. Nem szeretem teljesen átsütve, de a gyerekekét kicsit a sütőbe is beteszem.
  4. Az övéket az előmelegített sütőben (180 fok) még 15 percet sütöm, a húst kivéve a sütőből pihentetjük, a tetejére vaj kerül, és alufóliával betakarva legalább a sütési időnek megfelelően pihen.

Borsmártás

  1. A vajat megolvasztjuk, és benne megpirítjuk a borsot, vegyük le a tűzről, szórjuk meg liszttel.
  2. Lassan keverjük bele a tejszínt, ügyelve, hogy csomómentes legyen.
  3. Összeforraljuk, és kicsit besűrítjük.
  4. A kész mártást tegyük félre tálalásig.

Párolt zöldbab

  1. Felolvasztjuk a vajat, az összetört fokhagymagerezdet beledobjuk.
  2. A zöldbabot beledobjuk, és lefedve pároljuk. A fokhagymát kivesszük, nehogy megégjen.
  3. Időnként megkeverve készre pároljuk.
  4. A kész babot azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3420
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 23.

Ajánló

Testes vörösbort ajánlok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Steak borsmártással, vajban párolt zöldbabkörettel
Elementsaqua 12 recept

Imádom a steaket, legyen annak bármilyen jól elkészített változata. Gyermekeim is megszerették, havonta egyszer minimum készül nálunk.

Hozzávalók

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

Címlapról ajánljuk

További cikkek