Spenótos-ricottás gnocchi recept

Spenótos-ricottás gnocchi
Spenótos-ricottás gnocchi
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alábbi fogás készülhet penne vagy fusilli tésztával is, ha éppen nincs otthon gnocchink, mivel ezek  jól magukon tartják a masszát.
1 éves kor után nyugodtan adhatjuk a babánknak.
Friss spenótlevelekből még finomabb!

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

elkészítés

  1. A fagyasztott spenótot (leveles+püré) vajon összeforgatjuk, majd sózzuk és besűrítjük a tejszínnel.
  2. A fokhagymákat belereszeljük. A gnocchit sós vízben kifőzzük. Az alkatrészeket (spenót+gnocchi+túró) összekeverjük.
  3. Végül parmezánnal megszórjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 45 091
elküldve: 6
receptkönyben: 521
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ízbolygó

Mióta szakács: 2008.07.21.
12 recept

Hozzászólások (6)

greenpearl
greenpearlcs, 2013-05-23 08:38

Én friss spenótból (jóval kevesebből) és tejszín nélkül készítettem, nagyon finom volt, meg gyors is, köszönöm a receptet!

Lavinia
Laviniak, 2011-02-01 22:19

1 csomag, vagyis 450 gr. parajhoz KÉT csomag, azaz összesen 1000 gr. (félkész) gnocchi kell (1 csomag = 500 gr.) És még talán így is kicsit sok lett hozzá a szósz...

Jah, és még valami: a parajt én olivaolajon olvasztottam fel, pontosabban: a fokhagymát belepréseltem a felhevített olívába, és arra dobtam rá a parajt, majd a fűszereket. Összerottyantottam, és a són kívül egy kis frissen darált színes borsot is tekertem rá - plusz néha egy kis oregánóval és bazsalikommal is megszórom - issteni finom így, próbáljátok ki!

/Ha gyerekeknek készül, és nem szeretik a parmezánt, helyette bármilyen reszelt sajttal is finom a tetején, akár trapoista, akár edámi, akár füstölt sajt/...

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
686