Spenótos-ricottás gnocchi recept

1 adag
683
kcal
Spenótos-ricottás gnocchi
Spenótos-ricottás gnocchi
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alábbi fogás készülhet penne vagy fusilli tésztával is, ha éppen nincs otthon gnocchink, mivel ezek  jól magukon tartják a masszát.
1 éves kor után nyugodtan adhatjuk a babánknak.
Friss spenótlevelekből még finomabb!

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott spenótot (leveles+püré) vajon összeforgatjuk, majd sózzuk és besűrítjük a tejszínnel.
  2. A fokhagymákat belereszeljük. A gnocchit sós vízben kifőzzük. Az alkatrészeket (spenót+gnocchi+túró) összekeverjük.
  3. Végül parmezánnal megszórjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 45 862
elküldve: 6
receptkönyben: 527
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Ízbolygó

Mióta szakács: 2008.07.21.
12 recept

Hozzászólások (6)

greenpearl
greenpearlcs, 2013-05-23 08:38

Én friss spenótból (jóval kevesebből) és tejszín nélkül készítettem, nagyon finom volt, meg gyors is, köszönöm a receptet!

Lavinia
Laviniak, 2011-02-01 22:19

1 csomag, vagyis 450 gr. parajhoz KÉT csomag, azaz összesen 1000 gr. (félkész) gnocchi kell (1 csomag = 500 gr.) És még talán így is kicsit sok lett hozzá a szósz...

Jah, és még valami: a parajt én olivaolajon olvasztottam fel, pontosabban: a fokhagymát belepréseltem a felhevített olívába, és arra dobtam rá a parajt, majd a fűszereket. Összerottyantottam, és a són kívül egy kis frissen darált színes borsot is tekertem rá - plusz néha egy kis oregánóval és bazsalikommal is megszórom - issteni finom így, próbáljátok ki!

/Ha gyerekeknek készül, és nem szeretik a parmezánt, helyette bármilyen reszelt sajttal is finom a tetején, akár trapoista, akár edámi, akár füstölt sajt/...

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
684