Spenótos pogácsa recept

Spenótos pogácsa
Spenótos pogácsa
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindennapi kinézetű, kissé bizarr színű, finom pogácsa. Igazi ínyencség: a belsejében spenót és mascarpone, a tetejére pedig fél évig érlelt Comté sajt került.
Beácska medvehagymás pogácsája adta az ötletet.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zöld pogácsa, pogácsa spenóttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott spenótleveleket lobogó, sós vízbe dobjuk pár percre (míg összeesnek).
  2. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, két kézzel alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. Apróra vágjuk.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a vajat. Beletesszük a mascarponét, a tojássárgákat és összegyúrjuk.
  4. Mikor majdnem összeállt a tészta, beledolgozzuk a spenótot.
  5. Frissentartó fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük egy éjszakán át.
  6. Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, várunk 1-2 órát, míg szobahőmérsékletű és nyújtható lesz.
  7. Lisztezett felületen fél centi vastagra sodorjuk.
  8. Pogácsaszaggatóval szaggatjuk.
  9. Tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk sajttal.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva sütjük, 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 817
elküldve: 2
receptkönyvben: 213
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rókabor
rókabor k, 2014-12-09 18:07

két év után újra elővenném ezt a remek receptet, de bizonytalan vagyok valamiben: körülbelül meddig állhat el? halvány emlékeim szerint még egy-két héttel a sütés után is ehető volt (néhány darab megmaradt, érthetetlen módon...). most a nővéremnek szeretnék süteményt küldeni postán karácsonyra és nem szeretném, ha romlott süti várná a dobozban... tehát egy hetet minimum bírnia kéne.

érdemes megpróbálni?

OEnci
OEnci k, 2014-03-25 16:17

Nekem nagyon megtetszett ez a recept.
Az mult heten 2* kellett elkészítenem, nagy sikere volt otthon is és a munakhelyen is.
Köszi a receptet Petra!

babriella
babriella k, 2013-01-29 11:33

Szia!

Ha mirelit spenótból csinálom, abból mennyi kell? Kb. hány db lesz ebből az adagból?

orchidea82
orchidea82 sze, 2012-09-19 15:29

Sziasztok!

Most keszult el az elso tepsivel es isteni finom! A recept tokeletes! Nagyon koszonom!

rókabor
rókabor k, 2012-01-10 20:17

szilveszterkor a barátaimat szó szerint szerencsés falatokkal szerettem volna meglepni. kellett hozzá valami igazán zöld, amiből négylevelű lóheréket szaggathatok... nem bántam meg, hogy erre a pogácsára esett a választásom. fantasztikus lett a végeredmény! (a tésztát kicsit vékonyabbra nyújtottam és elhagytam a tetejéről a sajtot, hogy a lóherék minél jobban megőrizzék formájukat és szép zöld színüket) köszönöm szépen!

a négylevelű pogácsáim szerencsehozó erejéről majd év végén szólnék... :-)

petra
Petra / petra p, 2011-06-17 08:40

Azzal is lehet készíteni, de itt a spenótszezon, ezért inkább javasolnám a friss spenótot hozzá.:-)

dorczy92
Dorczy92 / dorczy92 h, 2011-03-14 00:27

én nyáron párszor már elkészítettem a hagyományos recept alapján, holnap viszont szeretném a liszt felét zabkorpával helyettesíteni. megírom hogy sikerült, hátha másokat is érdekel a reform változat : )

Buzsu
Buzsu cs, 2012-05-03 14:54

Engem érdekelne a zabkorpás változat... hogy sikerült? Érdemes nekiállnom?

464