r
Nosalty Logó

Spárgás-sonkás lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Spárgás-sonkás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2917 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7588.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2992 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    2019 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1170.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1203 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    6593 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7574 micro
Összesen 2917 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat megtisztítjuk. A citromlével, porcukorral, sóval feltesszük főzni az alaposan megmosott spárgákat. Kb. 7-8 percig főzzük. Leöntjük róla a forró vizet, és hideg vízzel leöblítjük. A spárga fejét (kb. a szár felénél) levágjuk. A szárakat botmixerrel pürésítjük.
  2. 8 dl tejet a kakukkfűlevelekkel, oregánóval, szerecsendióval, sóval, borssal, felforraljuk. Közben a maradék 2 dl tejet kikeverjük az étkezési keményítővel. Közben a parmezánt is lereszeljük. A felforrt tejet besűrítjük a kikevert étkezési keményítővel. Belekeverjük a pépesített spárgát, majd belekeverjük a sajt felét.
  3. A sonkát és a kicsumázott, megmosott paprikát kockákra vágjuk.
  4. Egy tűzálló tepsit kivajazunk. Belekenünk egy réteget a spárgás mártásból. Kirakjuk a lasagne tésztalapokkal. Majd megint a spárgamártás következik. A spárgafejekből félreteszünk a tetejére, a többit elosztjuk a mártáson a sonkával és a paprikával. Erre megint tészta következik, majd a maradék spárgamártás. Erre elrendezzük a félretett spárgafejeket. Megszórjuk a maradék parmezánsajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  5. Pár percet pihentetjük az aranybarnára sült lasagne-t, majd kockára vágva melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1305
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-sonkás lasagne
Gonoszka1 428 recept

Ezt a receptet Lajos Mari receptjei között találtam. Nagyon megtetszett, mert  a zöldspárgát nagyon szeretem. És mondhatom, hogy nagyon finom. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 149 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek