r
Nosalty Logó

Fordított spárgás-sonkás mini tartok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Fordított spárgás-sonkás mini tartok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2955 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2259.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9038.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1451 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    6334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2923 micro
Összesen 2955 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 203 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire csepegtetünk 8 evőkanálnyi kis halmot a mézből. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Minden egyes mézhalom tetejére teszünk (vastagságtól függően) 4-5 szál, ujjnyi hosszú spárgasípot. Ezekre jöhet 1-1 darab gouda téglalapocska, majd 1-1 szelet feltekert serrano.
  4. A tetejükre helyezzük a kis téglalap alakúra vágott nyers leveles tésztát, és óvatosan lenyomkodjuk az oldalait villával, hogy az összes hozzávaló benn maradjon.
  5. Egy kis tálban kikeverjük a tojássárgáját, és a leveles tésztalapok tetejét lekenjük alaposan.
  6. Egy villával pár helyen megszurkáljuk a tészta tetejét, majd mehet a sütőbe 15-20 percre, amíg aranybarnák nem lesznek.
  7. Kivesszük a sütőből, és frissen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 1267
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 25.

Receptkategóriák

Fordított spárgás-sonkás mini tartok
Gerzsenyi Flóra 379 recept

Mi sem tudtunk ellenállni ezeknek az egyszerű, leveles tésztás tartoknak, amelyek a TikTokon most épp nagyon pörögnek, ezért úgy döntöttünk, elkészítjük a magunk verzióját. Ez a recept leegyszerűsíti a tarte tatin koncepcióját, ami egy fejjel lefelé fordított mini pite, amiben karamellizálják a hozzávalókat, majd tésztával fedik le, és megsütik. Mi most csodás tavaszi alapanyagokat használtunk: spárgát, serrano sonkát és gouda sajtot, de természetesen édes verzió is jöhet (eperrel, almával stb). Nagyon egyszerűen és szórakoztatóan elkészíthető, szóval legyetek kreatívak és bátrak a feltétekkel, nincs olyan, hogy rossz választás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek