Spaghetti tetrazinni Jamie Olivertől recept

Spaghetti tetrazinni Jamie Olivertől
Spaghetti tetrazinni Jamie Olivertől
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem nézni a paprika tv-t. Ott minden olyan gyorsan és egyszerűen elkészül :) 2 kedvenc szakácsom Gordon Ramsay és Jamie Oliver. De olyan nehéz olyan receptet találnom, amihez a hozzávalókat itt magyar viszonylatban is könnyű beszerezni, és 1 fogásra nem megy rá a család 1 heti kosztpénze! Első próbálkozásdom erre a receptre esett... bár nem a legolcsóbb a friss, és minőségi hozzávalók miatt, de a végeredmény mesés (ha kiszámolod, ugyanennyibe kerülne ha ételt rendelsz)! A család kicsit válogatós, de ebben az ételben nincs semmi extra, semmi igazán különleges, de mégis fenséges a végeredmény! Ajánlom mindenkinek!!! Kíséreltezzetek bátran! 

hozzávalók / 4 adag

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült gombás csirkés tészta, csirkecombos-gombás spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Szórjuk tálba a szárított gombát, és öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje (kb 1,5 dl), hagyjuk állni. Tisztítsuk meg a friss gombát és tördeljük darabokra. A csirkecombokról szedjük le a húst, vágjuk kisebb darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.

  2. Forrósítsunk fel egy löttyintésnyi olivaolajat serpenyőben, és közepes lángon a csirkecomb darabokat pirítsuk szép barnára benne, sózzuk, borsozzuk. Majd az áztatott gombát szűrjük le, a levét tegyük félre. Adjuk a húshoz az ázott gombát, a friss gombát és a fokhagymát. Öntsük fel a gomba levével és a fehérborral, majd fedő alatt rotyogtassuk, kb annyi idő kell neki, még a tészta kifő. Ha túl sok még rajta a lé, fedő nélkül forraljuk le róla. (Én egy kevés levet hagytam meg rajta), erre öntsük a főzőtejszínt és forraljunk egyet rajta, majd zárjuk le.

  3. Keverjük össze a kifőtt tésztával, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól el, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a parmezán 1/3-t, és ezzel is keverjük el. Öntsük tűzálló tálba, és szórjuk rá a sajt másik 1/3-t. Előmelegített 200 °C-s sütőbe (gázsütő 6. fokozat) addig süssük, még szép barna és ropogós nem lesz a teteje. 

  4. Tálaláskor hintsük meg kevés olivaolajjal és a sajt maradékával, és kész


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 075
elküldve: 4
receptkönyvben: 298
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1176