Shiitake-champignon gombaszószos natúr szelet recept

Shiitake-champignon gombaszószos natúr szelet
Shiitake-champignon gombaszószos natúr szelet
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első alkalom, hogy shiitake gombát vettem, és azzal főztem. Nagyon jól sikerült...  :)

hozzávalók / 2 adag

A szószhoz

A húshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karajszelet gombaszósszal, sertéskaraj gombamártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  2. Az olajjal átforgatjuk, vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a leve majdnem teljesen el nem fogy.
  3. A tejben elkeverjük a lisztet, és a gombára öntjük. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. A húsokat kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük, kicsit pirítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 151
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hombre77
Hombre77 k, 2016-06-28 18:21

Kedves Éva!
Volt itthon egy kis shiitake gombánk és a Te receptedre esett a választás. Nem bántuk meg. Annyira jól sikerült, hogy biztosan nem ez lesz az utolsó, hogy elkészítettük. A rövid karaj kifejezetten jó választás hozzá. Nagyon jól készült. Roppanós volt, mint ahogy a gombák is és annak ellenére, hogy csak a két alap fűszert használjuk, az ízek mégis összhangban vannak. Köszönjük szépen! :)

1310