Sertésszűzpecsenye egyszerűen recept

Sertésszűzpecsenye egyszerűen
Sertésszűzpecsenye egyszerűen
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a húst jobban átsütve szeretjük, 10 perc helyett süssük 13-15 percig. A fokhagymával együtt tehetünk a hús köré 1-2 rozmaringágacskát vagy kakukkfüvet.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű szűzérme, fokhagymás sertésszűz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a hártyáktól megtisztítjuk, mossuk, szárazra itatjuk, majd az olajjal jól megmasszírozzuk, és kb. 5 percet hagyjuk állni. A sütőbe teszünk egy tűzálló tálat, majd 180 fokra előmelegítjük.
  2. Egy serpenyőt felhevítünk. A húst beletesszük, 2 percet pirítjuk, majd a szembelevő oldalát is 2 percig pirítjuk. Majd a megmaradt 2 oldalát 30-30 másodpercig pirítjuk. A húst sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, majd átrakjuk a tűzálló tálba, hozzáöntjük a pecsenyelevet is.
  3. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, elosztjuk a hús körül, a vajat vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson.
  4. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, alufóliával letakarjuk, és 10 percet hagyjuk pihenni. Majd felszeleteljük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 75
össznézettség: 46 405
elküldve: 8
receptkönyvben: 87
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1878 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Connie Corleone
Connie Corleone Sat, 2017-10-14 09:02

Mindig megkeresem ezt a receptet mikor szűz a menü itthon, egyszerűen tökéletesen szaftos, puha, omlós lesz az így elkészített husi.

255