r
Nosalty Logó

Sárgadinnyés sárgabaracklekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szeva
Sárgadinnyés sárgabaracklekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3838 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    10206 micro
  • β-crypt
    727 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 960 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1624.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    953.1 g
  • Cukor
    897 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2887.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    474 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    612 micro
  • β-karotin
    40825 micro
  • β-crypt
    2908 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2619 micro
Összesen 3838 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot leforrázzuk, ha kézmelegre hűlt, lehúzzuk a héját, kimagozzuk.
  2. Kézi tekerős passzírozó legnagyobb lyukú betétjén áthajtjuk. Ennek hiányában a botmixer is jó.
  3. A dinnyének kikaparjuk a magját, és felkockázzuk.
  4. A gyümölcsöket a citrommal addig párologtatjuk, amíg a megfelelő lekvársűrűséget eléri.
  5. Ekkor tesszük hozzá a cukrot, és annak is elpárologtatjuk a víz tartalmát.
  6. Üvegberakás előtt a lekvárba keverjük a tartósítószert.
  7. A hűtőtáskába sorakoztatjuk a lezárt üvegeket egy nagy törülközőben, és várják a sorukat.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11979
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

A barack és dinnye aránya változtatható. Vigyázat, nem szabad, hogy a dinnye elnyomja a barack vezető ízét! Mivel az idén kifejezetten magas cukortartalmúak a gyümölcsök, ezért használtam kevesebb cukrot, de ez ízlés kérdése.

Receptkategóriák

Még tavaly próbáltam meg házasítani a két gyümölcsöt, és nagyon ízlett. Nagyon jól társítható a két gyümölcs, egymást erősíti a két aroma. A fenti mennyiségből 5 db 3/4 literes üveg lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!