r
Nosalty Logó

Vastag sajtkéreg alatt sült zöldséges csirkemellragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Vastag sajtkéreg alatt sült zöldséges csirkemellragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1942 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1695 micro
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4290.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7768 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6780 micro
Összesen 1561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A tisztított sárgarépát és a héjas cukkinit külön-külön egy tálba reszeljük, nagy lyukú reszelőn. A gombát és a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábosban az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Először a reszelt sárgarépát adjuk hozzá. Összesütjük. Ezután hozzátesszük a gombát. Szintén összesütjük. Ezután keverjük bele a felkockázott csirkemell filét. Kevergetve addig sütjük, amíg a keletkezett lé el nem fő. Ezután meghintjük házi ételízesítővel és borssal. Félretesszük.
  3. A héjastul lereszelt cukkiniből kinyomkodjuk a levet és a húshoz tesszük. Ezután belekeverjük a tejfölt, a tojásokat és a keményítőt.
  4. Egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba öntjük. Kanállal elegyengetjük. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített 180 -os sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  6. A sütőből kivéve langyosra hűtjük és úgy tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1335
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vastag sajtkéreg alatt sült zöldséges csirkemellragu
Lizinka_ 591 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek