Sajtos - gombás húskenyér recept

1 adag
902
kcal
Sajtos - gombás húskenyér
Sajtos - gombás húskenyér
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan akartam valami újat, valami finomat készíteni, és hát ez alakult belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kenyérforma alá (kívülről) is tegyünk fóliát, mert elég sok levet enged, és az szeret beleégni a sütőbe! Melegen főzelékek mellé tudom ajánlani (esetleg rizs, vagy burgonyapüré mellé ), hidegen remek vendégváró előétel lehet egy kis friss salátával.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-gombás fasírt, fasírt sajttal és gombával egybesütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát fokhagymatörőn átpasszírozzuk.
  2. A húst az összes hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, majd legalább fél napra a hűtőben állni hagyjuk. A pihentetés után még egyszer alaposan átgyúrjuk, és szükség szerint utánaízesítünk.
  3. A masszát gyümölcskenyérformába töltjük, majd fóliával lefedve 1,5 óráig közepes hőmérsékleten a sütőben megsütjük. Az idő letelte után a fóliát levéve kb. még 10-15 percet sütjük, hogy színt kapjon a teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x10x10 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 400
elküldve: 4
receptkönyben: 205
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
42 recept

Hozzászólások (3)

debmo
debmosze, 2011-10-26 08:09

Szia Ibi!
Nagyon szívesen. Erika talán mesélte, hogy mennyire ízlett neki? Szép napot :)

Ibicsy
Ibicsyk, 2011-10-25 21:09

Köszönjük Debmo, nagyon-nagyon finom!:)Kiváló recept!

902