Sajtos - gombás húskenyér recept

Sajtos - gombás húskenyér
Sajtos - gombás húskenyér
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan akartam valami újat, valami finomat készíteni, és hát ez alakult belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kenyérforma alá (kívülről) is tegyünk fóliát, mert elég sok levet enged, és az szeret beleégni a sütőbe! Melegen főzelékek mellé tudom ajánlani (esetleg rizs, vagy burgonyapüré mellé ), hidegen remek vendégváró előétel lehet egy kis friss salátával.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-gombás fasírt, fasírt sajttal és gombával egybesütve

elkészítés

  1. A gombát, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát fokhagymatörőn átpasszírozzuk.
  2. A húst az összes hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, majd legalább fél napra a hűtőben állni hagyjuk. A pihentetés után még egyszer alaposan átgyúrjuk, és szükség szerint utánaízesítünk.
  3. A masszát gyümölcskenyérformába töltjük, majd fóliával lefedve 1,5 óráig közepes hőmérsékleten a sütőben megsütjük. Az idő letelte után a fóliát levéve kb. még 10-15 percet sütjük, hogy színt kapjon a teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x10x10 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 962
elküldve: 3
receptkönyben: 197
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
41 recept

Hozzászólások (3)

debmo
debmosze, 2011-10-26 08:09

Szia Ibi!
Nagyon szívesen. Erika talán mesélte, hogy mennyire ízlett neki? Szép napot :)

Ibicsy
Ibicsyk, 2011-10-25 21:09

Köszönjük Debmo, nagyon-nagyon finom!:)Kiváló recept!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
902