Rozmaringos grissini Allisc konyhájából recept

Rozmaringos grissini Allisc konyhájából
Rozmaringos grissini Allisc konyhájából
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen látott barátnőm jelentkezett be látogatóba hozzánk, egy kis borozgatós csevejre.... Ezúttal az ő kedvére sütöttem, ugyanis őt egykoron Rózmérinek becéztük, mivel a rozmaring volt a kedvenc fűszere. Kissé macerás egyenként megbögyörgetni, olajjal lekenni a rudacskákat, de jó kiadós adag lesz belőle. Süthetjük rozmaring helyett pirított hagymával, aprított olívabogyóval, megszórhatjuk mákkal vagy szezámmaggal is, illetve ha a lekenéshez préselt fokhagymával ízesített olajat használunk, rendkívül pikáns rágcsálnivalót tehetünk a vendégeink elé.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Rozmaringos kenyérrudacskák
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe mélyedést alakítunk ki. Mehet bele a só, cukor és a langyos tej. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk pár percig, hogy elkezdjen dolgozni.
  2. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük a megolvasztott vajat, a felaprított rozmaringot, és jól kidolgozzuk a tésztát (én robotgéppel dagasztom kb. 5 percig).
  3. Hogy könnyebben tudjunk dolgozni, négy felé osztjuk a tésztát, egyet a deszkára teszünk (és míg ezzel dolgozunk, a másik hármat letakarjuk, nehogy kiszáradjanak), 1 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges csíkokra felvágjuk, majd kisodorjuk egyenként a rudacskákat. Hasonlóan járunk el a másik három darabbal is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a pálcikákat, lekenjük olívaolajjal, és tetszés szerint még szórunk rá fűszereket.
  5. Forró sütőben (220°C ) 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 300 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 743
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
54 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

341