Rizspuding recept

Rizspuding
Rizspuding
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pudig eléggé hasonlít a tejberizshez. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a cukrot, a csipet sót, a tejet, a vaníliamagokat, a rizst egy edénybe tesszük, és lefedve lassú tűzön főzzük. Addig, amíg a rizs fel nem szívja a tejet, és megpuhul. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl csirizes. Forrón tálaljuk.
  2. Tálaláskor reszelhetünk rá csokit, vagy összekeverhetjük olvasztott csokoládéval. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 36 130
elküldve: 0
receptkönyvben: 315
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hljudit
hljudit Wed, 2011-02-16 13:51

 egy liter tejhez, 25dkg rizs való.ezt gondolom kicsit hígabbra kell, mert puding. szerintem 20dkg rizzsel pont jó lesz

csigus
csigus Mon, 2011-02-07 17:36

Kipróbáltam, de nagyon híg volt. Hűtőbe tettem 1 éjszakára,másnap már ehető volt hidegen,de ígysem volt az igazi.Rendkívül sok hozzá a tej.

583