Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis clafoutis nutellás krémmel

Ribizlis clafoutis nutellás krémmel
Ribizlis clafoutis nutellás krémmel
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a clafoutist, de nincsen igazi clafoutis-formám, így jött az ötlet, hogy muffin formában süssem meg, amiből következett az, hogy krémet is kell készítsek rá, ugyanis nagy cupcake-lázban égek. A tészta receptjét az Apróséf egyik szakácsától vettem, azt alakítottam át egy kicsit, a krémet pedig én találtam ki (bár biztosan van hasonló).

Ez az adag 5 db sütire elég.

hozzávalók / 5 adag

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

ajánlat

Desszertnek vagy harapnivalónak a nap folyamán. Egy pohár tejjel még finomabb!

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis-nutellás muffin, tejszínes ribizlis muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

A clafoutis

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Keverjük össze a finomlisztet, a sütőport és a porrá tört édesítőt.
  3. Verjük fel a tojásokat robotgéppel, majd adjuk hozzá a tejfölt, és ezzel is keverjük el. Végül adjuk az egészet a liszthez.
  4. Szórjuk a ribizlit a tésztába, és óvatosan keverjük el, hogy a gyümölcs ne törjön össze, és a tészta se színeződjön el nagyon.
  5. Kenjük ki a formákat vajjal (én szilikonos muffin formát használtam), és öntsük bele a tésztát (ne színültig, ugyanis kicsit emelkedni fog).
  6. Tegyünk apróra vágott vajdarabkákat a tetejére, majd süssük 180°-on, légkeverésesen kb. 35-40 percig.

A nutellás krém

  1. A habtejszínt öntsük egy lábasba, és kezdjük el melegíteni magas lángon.
  2. Kanalazzuk hozzá a nutellát, és jól keverjük el benne. Főzzük a keveréket, amíg fel nem forr.
  3. Hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgáját (előtte érdemes egy-két teáskanálnyit csöppenteni a tojássárgájára, hogy ne rántottásodjon).
  4. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, másnap pedig kenjük egy spatula vagy habzsák segítségével a megsült sütikre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 278
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilo

Mióta szakács: 2015.01.24.
14 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
finomliszt 50 g
édesítőszer 15 db
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 2 db
tejföl 125 ml
vaj 10 g
piros ribizli 10 dkg
nutella 5 ek
habtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db